Serveis

TREBALL

Serveis mínims del 50% al cremallera de Núria

Quasi la totalitat dels vuitanta treballadors participen en la vaga que va començar ahir

A l'Alt Empordà es desconvoca la vaga de recollida d'escombraries que afectava uns vint municipis

La conselleria d'Empresa i Ocupació ha fixat uns serveis mínims del 50% al cremallera de la vall de Núria, dels Ferrocarrils
de la Generalitat de Catalunya, per la vaga que
segueixen des d'ahir divendres fins demà diumenge, la majoria dels vuitanta treballadors del complex de la vall, coincidint amb les vacances de Setmana Santa.

Aquests dies són de màxima afluència a la vall de Núria, amb un volum aproximat de 6.000 visitants durant els tres dies, amb 500 pernoctacions diàries. Un centenar de treballadors protesten per la retallada d'una paga extra decretada pel govern, malgrat que els treballadors d'FGC no són funcionaris i tenen conveni propi, segons diuen els sindicats en un comunicat. També asseguren que l'operador ferroviari incompleix el conveni en relació amb el plus d'afluència, el sistema de descans.

Per la seva banda, FGC va indicar quan es van començar les aturades
que no pot assumir “el començament de cap negociació de temes econòmics” perquè no té capacitat de maniobra, ja que les negociacions estan supeditades al compliment de la llei de pressupostos i l'acord de govern del 26 de febrer del 2013, que no es poden vulnerar.

D'altra banda, la vaga de recollida d'escombraries que afectava una vintena de municipis de l'Alt Empordà va quedar desconvocada després que dijous al matí la direcció de Fomento de Construcciones y Contratas , empresa amb seu a Llançà i encarregada d'aquest servei, i representants dels treballadors arribessin a un acord. El mateix dia a la tarda, l'assemblea de treballadors va ratificar l'acord, producte d'unes negociacions que van comptar amb la mediació d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, i l'aturada convocada per als dies 29, 30 i 31 de març i 1 d'abril va quedar suspesa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.