Serveis

Serveis

El govern planteja reduir les guàrdies permanents dels bombers voluntaris

A les comarques de Girona, hi ha nou parcs de bombers voluntaris

El de Cadaqués podria ser un dels punts que no s'activaran al cent per cent

La preparació de la campanya de prevenció d'incendis per l'estiu vinent i el context de retallades econòmiques en què està immers el govern de la Generalitat han posat sobre la taula la possibilitat de no activar al cent per cent els nou parcs de bombers voluntaris que hi ha a les comarques de Girona, per motius econòmics. Cinc d'aquests parcs gironins podrien quedar afectats, entre els quals, el de bombers voluntaris de Cadaqués, que habitualment estava actiu durant els mesos d'estiu amb unes set persones, fet que ha provocat que a les xarxes socials ja hagi corregut la veu que Cadaqués es quedarà sense bombers a l'estiu.

Albert Ballesta, director dels serveis d'Interior a Girona, afirma, però, que la campanya d'estiu encara no està decidida i que quan s'activin els bombers voluntaris seran recompensats com sempre s'ha fet. Segons Ballesta, el que s'està plantejant és planificar quins parcs de bombers voluntaris gironins han de ser prioritaris (per situació geogràfica i estratègica) i s'hi ha de garantir una presència permanent. En els altres parcs que no es considerarien prioritaris, com seria el cas de Cadaqués, només s'activarien els bombers voluntaris durant els dies amb situació de més risc a causa de les condicions meteorològiques. En el mateix sentit, Enric Cano, cap dels bombers de la regió d'emergències de Girona, explica que en molts d'aquests parcs de bombers voluntaris, com el de Cadaqués, ara mateix no hi ha ningú i que no sempre s'han activat al cent per cent durant els mesos d'estiu. “Són estructures de suport que s'activen en cas d'emergència i que continuaran fent aquesta funció, però en alguns casos potser no hi haurà sempre algú esperant el foc”, diu Cano.

LA XIFRA

9
parcs de bombers voluntaris
hi ha a les comarques de Girona, una part dels quals no s'activarà al 100% a l'estiu.

“No llancem la tovallola”

Joan Figueres, alcalde de Cadaqués, també desmenteix que el parc de Cadaqués quedi tancat. “Tenim un parc de bombers voluntaris i el parc estarà en funcionament, no es tanca. Si per motius econòmics es planteja de no poder cobrir el cent per cent de les guàrdies, nosaltres lluitarem perquè no sigui així. No llancem la tovallola”, diu l'alcalde. Figueres explica que hi ha converses en curs i que ell defensarà que els parcs de bombers voluntaris també “són un pulmó per als bombers professionals”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.