Serveis

serveis

Blanes posa en marxa els vigilants de la platja

El servei per aquesta temporada, que va començar oficialment dissabte, disposa de 22 socorristes i el presta l'Ajuntament

Es reparteixen en tres llocs de socors fixos

El servei de vigilància, salvament i control de les platges de Blanes disposa aquesta temporada de 22 socorristes repartits en funció de les necessitats de servei als tres llocs de socors fixos del municipi: Sant Francesc (cala Bona), Blanes centre i s'Abanell, i en set torres i cadires de vigilància. El servei va entrar en funcionament ja dissabte, i continuarà fins al 15 de setembre en horari ininterromput de les 10'30 h a les 18'30 h i amb dues temporalitats. La temporada baixa, que té dos períodes, del 15 al 30 de juny i del 9 al 15 de setembre, i la temporada alta, de l'1 de juliol al 8 de setembre.

Durant la temporada baixa hi haurà 16 socorristes en servei, i en la temporada alta se n'hi afegiran 6 més. A banda dels 22 socorristes, també formen part del contingent el cap i l'auxiliar de Protecció Civil; tots plegats sumen un total de 24 efectius. També es disposa com a mitjà aquàtic d'una embarcació semirígida amb motor fora borda de 175 CV.

A banda del servei sanitari i de vigilància, una de les funcions diàries és encarregar-se de senyalitzar si l'estat del mar és apte per al bany a través de tres banderes: verda (bany permès), groga (cal tenir precaució) vermella (el bany està prohibit). A Blanes també hi ha una quarta bandera que, en aquest cas, senyalitza la presència de meduses. Com a complement a la formació que tenen els socorristes, aquest any Blanes Sub farà un curs de formació per a la utilització dels DEA. D'altra banda, una altra col·laboració externa destacada és la que fa l'empresa de Blanes BC Bike, que cedeix dues bicicletes de muntanya per facilitar la mobilitat dels coordinadors de platja.

LA XIFRA

22
socorristes
vigilaran les platges de Blanes durant aquest estiu.

Cessió de quatre desfibril·ladors

Per segon any consecutiu, Dipsalut –organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona– fa la cessió durant tota la temporada a l'Ajuntament de Blanes de 4 DEA (desfibril·lador extern automàtic), un més respecte de l'estiu de l'any passat. Hi haurà un DEA situat a cadascun dels tres llocs de socors i el quart estarà molt a prop de la platja, ja que se situarà a l'Oficina de Turisme de Blanes de la plaça dels Càmpings, al cor de la zona turística del municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.