Serveis

serveis

Ultimàtum dels veïns pel conflicte de l'aigua de Vidreres

El representants de la Goba denunciaran l'Ajuntament si no insta l'empresa a deixar de cobrar la taxa “il·legal”

L'amenaça d'una demanda contra l'Ajuntament de Vidreres plana sobre el ple extraordinari monogràfic forçat per l'oposició per debatre el subministrament d'aigua que se celebra aquest migdia. Els veïns de la Goba, una de les urbanitzacions afectades, han llançat un ultimàtum al govern local: o fan alguna cosa perquè l'empresa subministradora els deixi de cobrar una taxa qualificada “d'il·legal“ o els denunciaran.

Els veïns demandaran l'Ajuntament, si aquest no reacciona, per “depurar les responsabilitats tant penals com civils per part d'autoritats i funcionaris públics”, segons una instància que van presentar. El motiu és que haurien incorregut “en una persistent actuació d'il·legalitat tenint ple coneixement d'aquesta situació il·legal i injustificada i dels perjudicis econòmics ocasionats”. Pels veïns, l'empresa Rec Madral els cobra en el rebut 17'51 euros mensuals en funció de la quota de transvasament, és a dir, per portar l'aigua a les urbanitzacions.

El 2004 la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va considerar que hi havia “desigualtat” en les tarifes de l'aigua i va declarar la “nul·litat” de la taxa. El 2007 Josep Huguet, com a conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, va signar una petició d'execució forçosa de la sentència. Tot i així, segons denuncien els veïns, els hi continuen cobrant.

D'altra banda, també hi ha el fet, com han remarcat els partits polítics, que l'empresa no paga el cànon establert a l'Ajuntament. Rec Madral no va voler ahir fer declaracions respecte d'aquest tema.

Esquerra reacciona

L'alcalde, Jordi Camps (CiU), va encarregar un informe sobre la situació de l'aigua a l'empresa Cuatrecasas, la mateixa que els ha fet l'auditoria d'Urbanisme. Segons denuncien veïns i el PSC, aquest mateix bufet ha treballat per a Rec Madral. Aquest informe ja està a mans de l'equip de govern. Camps també va constituir una comissió sobre l'aigua que encara no s'ha reunit.

Tot i així, ERC, soci de govern de CiU, ha mogut fitxa respecte d'aquest tema. Els republicans, a través d'una instància entrada en el registre, demanen”regularitzar” la relació jurídica entre l'Ajuntament i l'empresa de l'aigua, que ara “és absolutament inexistent”.

“Des del nostre punt de vista, i d'acord amb els antecedents estudiats, no és assumible que existeixi «un títol atorgat tàcitament», tal com sembla apuntar l'informe”, diu la instància d'ERC, que aposta perquè l'Ajuntament recuperi la gestió de l'aigua.

L'alcalde demana informació

L'alcalde, Jordi Camps, va dir que donaria explicacions en el ple d'avui. Tot i així, aquests dies ha estat recopilant dades, per això el ple s'ha endarrerit. Camps va demanar la setmana passada a Rec Madral informació sobre diverses canonades i projectes de connexió. S'espera que pugui sorprendre en el ple amb algun roc a la faixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.