Serveis

serveis

El govern de Blanes encareix l'aigua als no residents

Idea un sistema en què cobrarà el mateix a tothom, però amb un important descompte per als empadronats a la ciutat

L'Ajuntament de Blanes ha trobat al final un sistema per poder cobrar l'aigua més cara a les segones residències sense incomplir la llei. Estableix una quota fixa per a tothom, però amb importants descomptes per als residents.

Amb els canvis aprovats en el ple d'ahir, els ciutadans pagaran una quota general única per l'aigua d'11,62 euros. Ara bé, aquesta quota només la pagaran els propietaris de segones residències, ja que els veïns residents a Blanes tindran un descompte del 62% i acabaran pagant, doncs, 4,42 euros. D'aquesta manera, l'Ajuntament aconsegueix cobrar més cara l'aigua als no residents, però sense incomplir la llei. “Vam reconèixer que hi havia uns problemes, i hem buscat solucions”, va dir l'alcalde, Josep Marigó (PSC), que hi va afegir: “Creiem que és una millora que funcionarà.” Fins fa uns quants mesos, es cobrava directament més cara l'aigua als no residents i el Síndic de Greuges va fer un dictamen en contra. El nou sistema comptaria, segons fonts municipals, amb el vistiplau del Síndic.

El nou mecanisme de cobrament de l'aigua, que s'espera que sigui el definitiu, preveu també el mateix descompte del 62% –i, per tant, cobrar una quota de 4,42 euros– per a tots aquells habitatges, encara que no siguin principals o estiguin buits, que estiguin inscrits en la Borsa de Mediació. Per contra, s'aplicarà un recàrrec del 30% als pisos buits. Aquests habitatges hauran de pagar una quota d'aigua de 15,10 euros.

La proposta es va aprovar amb els vots del PSC i CiU, i les abstencions d'ICV-EUiA i el PP.

Es tornaran diners

Entremig dels dos sistemes ha estat vigent un complex mecanisme de cobrament de l'aigua segons el qual al final acabava pagant més cara l'aigua el que en consumia menys. L'Ajuntament s'ha hagut de fer enrere i impulsar el nou sistema de descomptes després de rebre i estimar unes 300 al·legacions. L'Ajuntament tornarà els diners cobrats de més als veïns.

LA FRASE

Vam reconèixer que hi havia uns problemes, i hem buscat solucions
Josep Marigó
Alcalde de blanes

LA XIFRA

62%
de descompte
és la bonificació que rebran els residents a Blanes sobre la quota de l'aigua.

Suspès el pressupost del 2010

En el ple es va retre compte d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia segons la qual se suspèn el pressupost del 2010. El secretari municipal va anunciar que s'havia presentat recurs al Tribunal Suprem, però que, en el cas que no prosperés, “les conseqüències són jurídicament inexistents”, perquè l'exercici està tancat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.