Serveis

equipaments

Nou concurs per a la piscina de Tossa de Mar

L'Ajuntament deixa enrere el model de concessió i opta per la “gestió interessada”

L'Ajuntament de Tossa de Mar ha ideat una nova modalitat de gestió per mirar de fer rendible la piscina municipal coberta, després que el mes de juny passat es tanqués com a conseqüència del concurs de creditors presentat per l'empresa que l'explotava.

El plec de condicions per contractar la nova gestió de la piscina inclou un canvi important: es passa de la modalitat de concessió, feta fins ara, a la de “gestió interessada”.

Segons van informar fonts del govern local, aquesta modalitat consisteix en “la contractació directa de professionals tècnics per gestionar la piscina”. Poden presentar la seva oferta per gestionar l'equipament no només empreses, sinó també cooperatives i fins i tot persones físiques. “Aquests professionals tècnics no han d'aportar capital, han d'aportar treball especialitzat per fer viable la piscina municipal i fer-la econòmicament autosuficient”, van apuntar des del consistori.

Amb aquesta nova gestió, l'Ajuntament deixarà gradualment d'abonar la subvenció anual a partir del 2017, en què el gestor haurà d'assumir totes les despeses. Fins aleshores, l'Ajuntament abonarà un màxim de 180.000 euros l'any 2014, 100.000 euros el 2015 i 50.000 el 2016. La durada del contracte serà de quinze anys amb un màxim de 25 comptant-hi les pròrrogues.

La voluntat de l'Ajuntament és reobrir la piscina el mes d'octubre que ve, per això se seguirà el procés d'urgència per accelerar-ne la tramitació. Aprofitant el tancament de les instal·lacions, s'hi estan fent obres de millora i manteniment.

La gestió de la piscina municipal coberta inclou els serveis esportius, les pistes de pàdel, els serveis de recepció i atenció al públic, els serveis de neteja, els serveis de manteniment i la planificació de la millora contínua de la instal·lació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.