Serveis

Girona

Santa Eugènia celebra el nou pavelló de Montfalgars

L'alcalde Puigdemont recorda que el nou equipament s'ha fet en lloc del polèmic que es volia construir a la Devesa

Els veïns proclamen que compensa en part el desastrós pla de barris

Les comunitats educatives de totes les escoles del sector de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla van celebrar ahir a la tarda la inauguració del pavelló de Sant Narcís de Girona.

L'acte oficial va servir perquè l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, recordés que part de la felicitat de l'acte “és perquè no estem en un altre pavelló, perquè ens vam comprometre que no es faria a la Devesa com es volia”, fent memòria del polèmic projecte que volia tirar endavant el govern tripartit al gran parc urbà. Puigdemont també va voler destacar que “s'ha fet seguint la voluntat de tots els sectors”, i va posar en relleu que és un equipament “socialment sostenible i eficient” perquè l'utilitzarà l'escola Montfalgars durant l'horari lectiu i entitats del barri i clubs un cop acabades les classes.

El nou pavelló, que ha suposat un cost d'1,2 milions d'euros, ha tingut el suport financer de la secretaria general de l'Esport de la Generalitat, amb 600.000 euros, i de la Diputació, amb 300.000 euros més. Per això el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va garantir que el model per fer realitat el pavelló seguia els nous temps, i veient l'aprofitament social que tindrà, va garantir que eren “ben invertits”. Va agrair l'esforç del consistori, que “per fer realitat amb urgència el pavelló ha avançat els diners que ara li retornarem”. El vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, va ressaltar “la col·laboració institucional” per permetre la construcció d'aquest “magnífic pavelló”.

Oblidant el pla de barris

El president de l'Associació de Veïns de Santa Eugènia, Ramon Macaya, va ser taxatiu quan en la seva intervenció va afirmar sobre el nou equipament esportiu: “Serveix per compensar un pla de barris que es va fer d'esquena a nosaltres i que ens ha deixat la frontissa inacabada, una plaça del barco a mig fer, un pàrquing subterrani frustrat, un pla comercial ineficaç i, això sí, una bona biblioteca.” Enumerant així alguns dels projectes del pla de barris que va gestionar l'anterior govern municipal. Macaya va reconèixer que el nou pavelló satisfà una demanda del barri, ja que posa fi al col·lapse del pavelló de Santa Eugènia i s'erigeix com un element bàsic per tirar endavant el pla de foment de l'esport a la mancomunitat de Can Gibert i Santa Eugènia.

L'acte inaugural va estar amenitzat per la percussió del grup Xirois, i la directora de l'escola Montfagars, Montse Felipe, es va mostrar satisfeta: “Trenta anys després de la construcció de l'escola disposem d'un pavelló amb unes característiques que ningú podia imaginar fa només pocs anys.”

LES XIFRES

1,2
milions d'euros
ha costat el nou pavelló de l'escola Montfalgars de Girona, que també donarà servei al barri.
5
mesos
ha estat el temps rècord en què s'ha construït l'equipament, a càrrec de la constructora Arcadi Pla.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.