Serveis

serveis

Vila no veu cap raó per ajornar més els TAV directes fins a París

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va manifestar ahir a Girona que “no hi ha cap raó objectiva” que impedeixi posar en marxa els trens d'alta velocitat (TAV) directes entre Barcelona i París. Vila va dir que seria “inaudit” que la connexió no fos una realitat abans d'acabar l'any, i més encara veient que des de França ja està “tot a punt”. “Els nostres contactes amb les autoritats franceses i amb SNCF ens anaven advertint que estava tot a punt i que les proves s'havien fet amb encert”, va exposar Vila. El conseller de Territori i Sostenibilitat es va mostrar sorprès amb la postura de Renfe, i en aquest sentit va dir que veu “amb perplexitat” com l'operador estatal no confirma ni desmenteix cap data. “Confiem que ara, però, serà de veritat”, va dir Vila. La connexió amb alta velocitat entre Barcelona i París sense necessitat d'haver de fer transbord a Vilafant podria ser una realitat el 15 de desembre que ve. Aquesta és, de fet, la data que apareix al web de l'operador francès SNCF. Un cop s'entra a la pàgina i s'escull el trajecte, apareixen dos TAV directes entre Barcelona i París.

Vuit mesos després de l'arribada de l'alta velocitat a la frontera francesa i de nombrosos canvis de dates, sembla que finalment la connexió amb l'alta velocitat directa entre Barcelona i París sense escala a l'estació de Figueres-Vilafant podria ser una realitat. El primer tren, segons es pot veure a la web, sortirà de París el dia 15 de desembre a les 10.07 h del matí i arriba a Barcelona a les 16.23 h, amb una durada del trajecte de 6 hores i 16 minuts. Hi ha un segon comboi que surt de la capital francesa a les 16.07 h i que arriba a Barcelona a les 22.35 h, cobrint el trajecte en 12 minuts més que l'anterior. En tots dos casos, la durada del viatge s'escurça en més de mitja hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.