Serveis

participació

Consulta digital a Riudellots per dissenyar el carrer Major

L'Ajuntament implantarà la plataforma electrònica de gestió electoral Scytl perquè els veïns decideixin, el març del 2014, quin projecte de remodelació es durà a terme

L'Ajuntament de Riudellots de la Selva implantarà el sistema de signatura electrònica en els processos de participació ciutadana que durà a terme a partir d'ara, i serà el primer municipi gironí que incorpora aquest sistema. Segons va explicar el regidor responsable de l'àrea, Lluís Barnés, la primera gran decisió que podrà prendre la població és com haurà de ser la remodelació del carrer Major. La participació ciutadana es farà mitjançant un procés semblant a unes eleccions o referèndum el mes de març de l'any 2014.

Durant una setmana, els veïns del municipi podran accedir als projectes proposats per remodelar el carrer Major a través de la plataforma de gestió electoral barcelonina Scytl. Per poder votar un dels projectes caldrà estar empadronat al municipi i ser major d'edat, tot i que l'Ajuntament està valorant que puguin participar també en la votació els majors de setze anys.

Barnés va explicar que s'han decantat per aquest sistema perquè és el que garanteix la fiabilitat de les votacions, i per la comoditat que representarà per als veïns. “Podran votar des de casa seva a les 2 de la matinada, si volen. I a més, durant la setmana que estarà oberta la mesa electoral, hi haurà ordinadors a l'Ajuntament perquè la gent pugui votar si no té internet a casa”, va dir el regidor, que també va remarcar que l'eina que han triat és molt significativa, però encara ho és més que a Riudellots s'engeguin processos participatius. El cost inicial per implantar el sistema de signatura electrònica és d'entre 14.000 i 25.000 euros (l'Ajuntament encara està estudiant quina proposta convé més), però a partir de la segona consulta que es faci, el cost passa a ser d'entre 2.000 i 3.000 euros. “No pretenem posar-ho tot a consulta, però pensem que en les decisions importants la població ha de dir-hi la seva, per exemple en la reforma del pavelló”, va afegir-hi Lluís Barnés.

El regidor de noves tecnologies també va destacar que un cop fet el recompte de les votacions, es donarà a conèixer el resultat i la decisió dels veïns serà vinculant. Pel que fa a la remodelació, Barnés va exposar que es plantegen diverses possibilitats, com ara fer-lo de vianants, o mantenir els aparcaments només en una banda del carrer.

LA FRASE

No pretenem posar-ho tot a consulta, però sí projectes importants
Lluís Barnés
regidor de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.