Serveis

Serveis

Més autocars entre l'estació del TAV a Vilafant i Figueres

Des del 15 de desembre s'ha ampliat el nombre de serveis diaris per fer-los coincidir amb les freqüències del TAV

Uns 45.913 viatgers van utilitzar aquest servei de bus l'any 2013

Uns 45.913 viatgers van utilitzar al 2013 el servei de bus entre l'estació del TAV de Vilafant i la ciutat de Figueres. En total, des de que aquest servei es va posar en funcionament (el desembre del 2010), són més de 71.000 persones les que han fet servir aquesta llançadora.

Des del 15 de desembre passat, amb l'entrada en funcionament de la connexió internacional del TAV amb París, Lió, Tolosa i Marsella sense transbordament a l'estació de Vilafant-Figueres, s'ha ampliat el nombre de serveis diaris d'aquest bus, de tal manera que coincideixin amb el major nombre de freqüències del tren d'alta velocitat.

Entre 10 i 20 minuts

En el sentit de Vilafant a Figueres s'ha passat de 10 a 15 freqüències diàries actualment, i en sentit invers, d'11 a 17 freqüències diàries. En la majoria dels casos el temps d'espera entre l'arribada del TAV a Vilafant i la sortida del bus en direcció a Figueres és de l'ordre d'uns 10 minuts. En alguns casos, però, el temps d'espera es pot allargar fins a uns 20 minuts, quan arriben a l'estació dos TAV en un interval d'uns 10 minuts. En aquests casos s'ha optat per posar només un bus per recollir els passatgers dels dos combois ferroviaris. Aquestes circumstancies es donen, per exemple, per als passatgers procedents de Lió, Marsella o París: un cop a Vilafant s'hauran d'esperar uns 20 minuts per poder pujar al bus fins al centre de la ciutat de Figueres o fins a l'estació convencional del tren.

Impuls de la Generalitat

Aquest servei de bus el presta l'empresa de transports Teisa sota la tutela del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que és qui té la titularitat dels serveis interurbans de transport de viatgers per carretera. Fonts de Territori expliquen que la voluntat és continuar treballant amb l'operador per adaptar al màxim les freqüències a les arribades del TAV.

Més afluència l'estiu

Des de l'estació del TAV de Vilafant, el recorregut d'aquest servei consta de cinc parades (una de les quals, a la Rambla), i acaba a l'estació d'autobusos de Figueres, a tocar de l'estació del tren convencional. Les estadístiques del nombre de viatgers [vegeu el gràfic] posen en evidència que els mesos de més afluència són els de juliol i agost, a causa del turisme, i confirmen que el nombre de viatgers es va disparar a principi del 2013, amb l'obertura de l'estació del TAV de Girona.

LA XIFRA

71.000
viatgers
han fet servir el servei de bus entre l'estació de Vilafant i Figueres des de que va començar, al 2010.

Projecte de bitllet combinat

Per implementar el servei del bus entre l'estació de Vilafant i la ciutat de Figueres, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l'operadora Teisa estudien la possibilitat d'implantar a partir de febrer un bitllet combinat entre tren i bus (Renfe+Teisa) que permetria comprar el bitllet intermodal a través dels canals de venda de Renfe. Fonts de Teisa avancen que el bitllet combinat sumaria el preu dels dos bitllets, ja que el que es busca en aquests casos no és tant l'estalvi econòmic pel viatger sinó la facilitat d'obtenir en una mateixa operació el bitllet del desplaçament complet. El preu del bitllet senzill entre l'estació de Vilafant i Figueres és el mateix que el de l'autobús urbà, 1,25 euros, amb la possibilitat d'adquirir una targeta d'abonament que representa un 20% de descompte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia