Serveis

Infraestructures

El nou TAV Figueres-Madrid de primera hora arranca demà

Sortirà a les 06.30 h de Figueres i permetrà ser a les 07.25 h a Barcelona i a les 10.10 h a Madrid

A mitjan desembre es va endarrerir l'últim TAV Madrid-Figueres

Nou pas a partir de demà per satisfer la històrica demanda dels usuaris de tren gironins de tenir més serveis a primera hora del matí i a última hora del vespre. En aquest cas en alta velocitat per poder arribar a Barcelona aviat al matí. Tal com va anunciar Renfe a principis del mes de desembre, demà –coincidint amb el retorn de les vacances de Nadal– arrencarà un nou TAV Figueres-Madrid a primera hora del matí, que sortirà de la capital de l'Alt Empordà mitja hora abans del que era el primer tren fins ara (el de les 06.55 h), que també es manté. Així, el nou comboi en alta velocitat sortirà a dos quarts de set en punt del matí de Figueres i permetrà ser a Girona a tres quarts de set (a les 06.44 h), a Barcelona abans de dos quarts de vuit (a les 07.25 h) i a Madrid abans d'un quart d'onze (a les 10.10 h).

Des de Renfe es destaca justament que, “a més de facilitar el desplaçament a Madrid”, un dels objectius del nou tren és millorar les connexions dels viatgers gironins “que han d'arribar a Barcelona abans de les 07.30 h i ser-hi a qualsevol punt de la ciutat abans de les 08.00 h”.

A mitjan desembre ja es va endarrerir una hora la sortida de l'últim TAV de Madrid (de les 17.30 h a les 18.30 h), però l'endarreriment ha estat menor en les estacions catalanes, d'uns 40 minuts, ja que s'han eliminat algunes de les parades intermèdies que feia i tarda menys a arribar a Barcelona. Així, ara l'últim comboi en direcció Figueres passa per Barcelona a les 21.30 h, per Girona a les 22.09 h i arriba a la capital de l'Alt Empordà a les 22.23 h.

També a mitjan desembre la posada en marxa dels nous enllaços amb l'Estat francès (Barcelona-París, Barcelona-Lió, el Barcelona-Tolosa i el Madrid-Marsella) va suposar, a més d'alguns canvis d'horaris, un augment del nombre de TAV amb aturades a Figueres i Girona.

En total, amb la posada en marxa demà del nou TAV a primera hora des de Figueres, la línia Barcelona-Girona-Figueres passa a tenir 13 trens diaris per cada sentit. D'aquests, 8 són connexions directes fins a Madrid i en tres casos més hi ha enllaç en 30 minuts baixant a Barcelona. En direcció nord, hi ha cada dia dos trens a París, un a Lió, un a Tolosa i un a Marsella.

LA XIFRA

13
freqüències en cada direcció passen a tenir els serveis d'alta velocitat Barcelona-Girona-Figueres

Un dia abans del primer aniversari

El nou tren en alta velocitat Figueres-Madrid a primera hora del matí s'estrenarà un dia abans del primer aniversari de la inauguració de la línia de TAV a Girona i Figueres amb l'assistència de la plana major de les autoritats (el príncep Felip, Mariano Rajoy, Artur Mas...). El servei per als usuaris es va posar en marxa l'endemà, el 9 de gener, amb nou trens diaris per sentit. Un any després ja en són tretze, quatre més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia