Serveis

SERVEIS

El preu de l'aigua, un 8,4% més car a Begur

Sorea justifica les puges, que en tres anys superen el 34%, per la baixa facturació

El govern de Begur proposarà avui un nou increment del rebut d'abastament d'aigua, del 8,4% per l'exercici 2014. És la tercera puja consecutiva, després del 10,84% del 2012 i del 15,65% que el servei es va encarir l'any passat. L'alcalde, Joan Català, defensa que la proposta que havia remès Sorea, l'empresa adjudicatària, superava amb escreix el 10% i fins i tot el 30% per a alguns trams, però que s'ha corregit a la baixa amb un informe extern.

L'empresa justifica que el volum anual de metres cúbics d'aigua facturats cauen any rere any, a conseqüència de l'estalvi domèstic i la crisi econòmica, mentre que els costos fixos de dessalinització a les captacions de Gualta o les obres de millora i manteniment no davallen.

Català explica que els preus del metre cúbic d'aigua per als municipis de la Mancomunitat de Palafrugell, Begur, Pals, Regencós i Torrent encara són inferiors als de l'aigua que arriba del Pasteral, però que a la llarga potser es replantejaran recórrer a l'aigua del Ter.

En espera de decidir el sentit del vot al ple, el regidor de Solidaritat, Marià Renart, qüestiona l'increment acumulat del 34%, el fet que la gent hagi de pagar més perquè es gasta menys aigua i reclama solucions a la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.