Serveis

Creix el nombre de famílies que no es poden pagar l'habitatge a l'Alt Empordà

L'oficina d'habitatge del Consell Comarcal va atendre 9.708 visites al llarg de l'any 2013

Es van atribuir 93 prestacions per al pagament del lloguer

L'oficina d'habitatge del Consell Comarcal de l'Alt Empordà va atendre un total de 9.708 visites al llarg de l'any 2013. Entre aquestes consultes, segons informa el Consell Comarcal en un comunicat, es van resoldre favorablement 93 prestacions permanents per al pagament del lloguer, d'un total de 134 peticions. Es tracta d'un ajut econòmic a fons perdut, d'entre 20 i 240 euros mensuals, per assumir el pagament del lloguer de famílies amb ingressos baixos i en risc d'exclusió social.

Durant el mateix període, també es van tramitar 889 sol·licituds per accedir a prestacions convocades per la Generalitat, per al pagament de lloguer. En aquest cas, es tracta de prestacions de caràcter extraordinari i complementari de l'anterior, per concedir ajudes a fons perdut d'entre 20 i 200 euros mensuals, incompatibles amb altres assignacions. Un total de 240 expedients ja han rebut la resolució favorable i, quant a la resta, segons informa l'oficina d'habitatge, “s'observa un nombre molt elevat de peticions que no compleixen els requisits”.

L'oficina d'habitatge també ha gestionat ajuts personalitzats d'especial urgència que serveixen per garantir l'habitatge a persones amb dificultats greus per pagar el lloguer o les quotes de la hipoteca o que han perdut l'habitatge a causa d'una execució hipotecària. El 2013, se n'han concedit 63 per pagar el lloguer, nou per la pèrdua d'habitatge i deu per deutes hipotecaris.

En conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, també s'han gestionat 21 expedients (dos dels quals ja estan en proposta de resolució), pel servei Ofideute. Aquest servei està adreçat a famílies amb dificultats a l'hora d'assumir el pagament dels préstecs hipotecaris i per evitar desnonaments.

Finalment, l'oficina comarcal també gestiona el programa de mediació per al lloguer social que, en conveni amb l'agència, té com a objectiu la gestió directa per part del Consell Comarcal de l'arrendament d'habitatges a preus moderats, així com donar un servei de seguiment per als propietaris i els llogaters. L'any passat es van signar 65 contractes.

La PAPH vol anar al ple de Figueres

Els responsables de la Plataforma d'Afectats per la Pobresa i les Hipoteques de Figueres (PAPH) han presentat una instància a l'Ajuntament en què demanen poder-se expressar en el pròxim ple. Segons explica la portaveu de l'entitat, María Dolores García Romero, volen intervenir en el ple “per tal d'aclarir, sense interferències, els motius pels quals la PAPH va abandonar la comissió tecnicopolítica dels desnonaments”. La portaveu basa la seva petició en l'argument que el reglament orgànic municipal (ROM) preveu precisament la possibilitat que les entitats municipals intervinguin en els plens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia