Serveis

serveis

La brigada rehabilita els bancs del passeig de Blanes

Es van instal·lar fa vint anys i és la primera reforma integral que s'hi fa

Els treballs s'allarguen uns quants mesos i estaran acabats abans de l'estiu

La brigada municipal de Blanes ha rehabilitat els bancs d'un tram de mig quilòmetre del Passeig de Mar amb l'objectiu que puguin estar reparats abans que comenci la temporada d'estiu. Els bancs –que es van estrenar fa vint anys, en acabar-se de construir l'aparcament subterrani i la urbanització del passeig– estan situats al tram del Passeig de Mar entre la plaça Catalunya i el carrer Santa Anna, on hi ha el Banc dels Músics i el Monument al Sardanista. Amb més de 400 metres de llargada, aquest és el tram que té més amplada per passejar arran de mar i gaudir de la badia de Blanes. Al llarg d'aquest espai hi ha instal·lats vint bancs de fusta de grans dimensions, d'entre onze i tretze metres de llargària. El regidor de Manteniment de la Ciutat i dels Edificis Públics, Manel Verde, es va mostrar molt satisfet del treball que està efectuant la brigada municipal: “Ja feia temps que ens preocupava l'estat de deteriorament en què es trobaven els bancs de fusta del passeig. En ser un dels llocs més transitats pels nostres visitants, enteníem que calia tornar-los a fer atractius i restaurar-los per tal que la gent s'hi assegui.”

LA XIFRA

20
bancs
del passeig marítim són els que està rehabilitant la brigada municipal de Blanes.

Compaginat amb altres feines

El banc que va ser més difícil de restaurar dels vint que hi ha és el que té incorporada l'escultura d'homenatge a Carl Faust (Hadamar, 1874-Blanes, 1952), que va ser el creador del jardí botànic Marimurtra. L'escultura representa el mecenes alemany assegut al banc, amb un llibre a les mans, contemplant la badia de Blanes en direcció
a l'indret on hi ha la seva
creació, que actualment compta amb 3.000 espècies exòtiques. La reforma
s'està allargant uns quants mesos perquè la brigada
municipal la compagina
amb altres tasques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia