Serveis

mobilitat

Dos o tres trens de rodalies de Girona s'allargaran fins a Portbou la tardor que ve

El nou servei té fins ara una mitjana de gairebé 1.800 viatgers al dia

El 53% dels passatgers tenen com a origen o destí les estacions del Maresme i Blanes

Rodalies de Girona encara no ha complert un mes de funcionament i ja tenim les primeres dades de viatgers –gairebé 1.800 al dia– i l'anunci de la primera ampliació del servei: la línia s'estendrà fins a Portbou, amb dos o tres trens diaris per sentit després de l'estiu. L'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, havia reclamat que almenys alguns trens hi arribessin i havia recordat que el projecte inicial preveia que la meitat dels trens ho fessin. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, va anunciar ahir que així es farà després de l'estiu amb dos o tres trens diaris per sentit. Padrosa, a més, va assegurar que el balanç del servei per ara “ha superat totes les expectatives”.

Primeres xifres

L'RG1 ha tingut més de 32.000 passatgers des que es va inaugurar, el 24 de març, fins dimecres passat. Així, en els primers divuit dies feiners –només funciona de dilluns a divendres–, ha tingut una mitjana de 1.778 viatgers al dia. Rodalies consta de setze trens diaris –vuit per sentit– i, per tant, l'ocupació mitjana per tren ha estat d'uns 111 viatgers.

La línia RG1 ha tornat a unir Girona i Figueres amb Blanes i el Maresme després de vint anys i ha permès augmentar molt les freqüències en les estacions de la línia gironina. Els usuaris han confirmat que hi havia demanda de les dues coses. El 53% dels viatgers tenen origen o destinació a Blanes o alguna població del Maresme, fet que demostra que la petició des d'aquests territoris d'una connexió directa tenia base. I el fet que el 47% de viatgers restant hagin usat el nou servei per fer trajectes entre estacions de la línia gironina ja connectades demostra també que hi havia interès a tenir més freqüències de tren. Per estacions, el 58% dels passatgers de l'RG1 tenen com a origen o destinació Girona i el 33%, Figueres. Les estacions següents amb més volum de viatgers de la nova línia són Maçanet-Massanes (13%) i Flaçà (8%).

LA XIFRA

111
passatgers
és la mitjana d'ocupació dels trens de la línia de rodalies de Girona durant els primers dies.

LA DATA

24.03.14
Es va posar
en marxa l'RG1, la línia de rodalies de tren de Girona, amb vuit trens diaris per sentit.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia