Serveis

Blanes obrirà el camí de ronda de Sant Francesc

El camí en direcció a Lloret fa tres anys que està tancat i es vol tenir a punt abans de l'estiu

L'Ajuntament vol fer un rentat de cara a les icones turístiques

L'Ajuntament de Blanes vol reobrir el camí de ronda de la cala Sant Francesc en direcció a Lloret abans de Sant Joan, segons va confirmar ahir l'alcalde, Josep Marigó (PSC). Aquest camí està tancat actualment perquè està força malmès, i dilluns al migdia tècnics del departament de Costes, l'alcalde i el portaveu del PP, Salvador Tordera, van desplaçar-se a la cala per veure quines millores s'hi hauran de fer. “Fa tres o quatre anys que està tancat perquè hi ha trams de barana que falten i molta acumulació de vegetació i sorra”, va explicar Marigó. L'Ajuntament vol dur a terme aquesta millora després que en el darrer ple s'incorporés en el pressupost el cànon que ha pagat el concessionari del restaurant de la cala, un import de 705.000 euros.

Marigó va manifestar que la voluntat de l'equip de govern és fer un rentat de cara a totes les icones d'atractiu turístic del municipi, i se'n parlarà també en una junta de portaveus. Entre les icones turístiques de Blanes a les quals convindrien intervencions de millora hi ha els camins de ronda en general, pel seu “enorme potencial turístic, i el castell de Sant Joan, “que necessita una reforma profunda”, hi va afegir Marigó. Amb tot, considera que caldrà valorar primer “fins on poden arribar” els diners del cànon.

L'alcalde va recordar que quan a principis d'any es va aprovar el plec de clàusules per al concurs del restaurant ja s'establia que els ingressos s'apliquessin a millorar la cala i l'entorn, però no se sabia de quina quantitat es disposaria.

Salvador Tordera va remarcar la “bona predisposició” per part del departament de Costes perquè hi hagi el permís per arreglar el camí ben aviat. “Hi ha la complicitat amb Costes perquè es pugui fer de seguida”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia