Serveis

Ca l'Acerbi, un espai més per al turisme de Tossa

L'Ajuntament vol que l'edifici, d'estil racionalista, sigui bé cultural d'interès local

L'Ajuntament de Tossa de Mar recupera per al municipi i per a la promoció turística l'edifici de Ca l'Acerbi, al costat de la vil·la romana i de la Casa de Cultura. Ca l'Acerbi, construït l'any 1945, és d'estil Bauhaus i una clara mostra d'un estil racionalista, amb pocs models al país.

L'equip de govern (Tossa Unida (TU) i CiU) vol que l'edifici sigui bé d'interès local i ha començat a fer els tràmits. Ahir el sisè punt del ple de maig va donar el vistiplau a l'inici de la petició. D'aquesta manera, Ca l'Acerbi seria inclòs en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

Segons informa l'Ajuntament de Tossa, Ca l'Acerbi podria convertir-se en la seu d'una futura ruta de les avantguardes artístiques de Catalunya. A Tossa van trobar la inspiració i hi van treballar Boelitz, Chagall i Benet, d'entre d'altres.

La ruta inclouria poblacions catalanes que haguessin estat triades com a estades amb pintors, cineastes o arquitectes d'avantguarda. En un primer estudi del terreny, l'equip de govern s'ha referit també a Cadaqués (Dalí), Ceret (Picasso) i Mont-Roig del Camp (Miró). La seu de la ruta seria Ca l'Acerbi, que no ha sofert cap variació significativa des que va ser construïda, fa gairebé setanta anys.

Música en viu

La segona possibilitat que estudia el consistori tossenc és que Ca l'Acerbi sigui un punt de trobada, en un entorn enjardinat, per escoltar música en viu.

En qualsevol dels dos casos, amb el futur Espai Acerbi, l'Ajuntament de Tossa de Mar guanyarà edificis i superfície per millorar la promoció de la vila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia