Serveis

opinió

Les solucions a la manca d'aigua

S'estan produint greus mancances d'aigua per al subministrament als abonats d'Aiguaviva Park, que han comportat talls parcials en el servei d'aigua. D'aquesta manca d'aigua s'ha avisat l'Ajuntament de Vidreres des del setembre del 2013, i finalment la corporació dies enrere va encarregar al Consell Comarcal de la Selva un informe. El problema serà extensible a Terrafortuna, puig Ventós, polígon industrial i Goba. Aquests dies els tècnics han estudiat la problemàtica, amb inspeccions de dipòsits, xarxes, pous, maniobra, impulsió, cabals (tal com havia demanat reiteradament la companyia), i s'està esperant l'informe corresponent, avui al matí. La solució passa per la interconnexió amb la xarxa “en alta” del Pasteral a l'altura de Llagostera. Hi ha dues solucions, una d'immediata, que es tardaria un màxim de 24 hores a dur-la a terme, que és connectar el dipòsit de Can Siu a la Canyera amb la canonada i dipòsit de can Pinet que recentment ha fet l'Ajuntament de Llagostera fins a aquest dipòsit i que actualment està en període de proves.

L'altra solució (un temps de 20 dies) seria la interconnexió definitiva amb la canonada de la Costa Brava centre, que va ser tramitada de 1.800 m des de mas Mundo fins a can Prats de Llagostera, amb informes favorables de tots els organismes al seu dia. Sanitat va emetre un informe favorable a la interconnexió proposada el febrer passat, per part del seu cap a Girona, Lluís Picart, i el Consorci de la Costa Brava, titular de la canonada que passa per Llagostera, va donar-hi el vistiplau el 19 de maig passat a través del seu president, Carles Pàramo. Ara només cal el vistiplau i la signatura del conveni de l'Ajuntament de Vidreres. Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera, amb acord previ amb l'Ajuntament de Vidreres, és qui ha d'autoritzar la interconnexió, i veiem que, atès el caràcter d'emergència de la situació, no hi ha cap mena de problema en aquesta direcció. Sabem que l'alcalde de Vidreres està fent totes les actuacions necessàries perquè una part important d'habitants del poble de Vidreres no es quedin sense aigua i per normalitzar la situació, gestions conjuntes amb els regidors de Vidreres, Francesc Baltrons i Antoni Fernández, que han participat molt activament en l'informe que es coneixerà demà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia