Serveis

La Diputació aporta 122.400 euros a les ADF per prevenir incendis

Des de les associacions gironines se subratlla que falta una bona gestió forestal i conscienciar més la població de la importància de la prevenció

La Diputació de Girona va presentar ahir a Sant Feliu de Buixalleu el nou dispositiu de vigilància contra incendis de les Associacions de Defensa Forestal (ADF). En total, l'ens supramunicipal aporta una partida de 122.400 euros, que serviran per mobilitzar onze vehicles i unes 40 persones (entre personal contractat i voluntaris), que vigilaran les zones de màxim risc, informaran els ciutadans i participaran o ajudaran en les tasques d'extinció.

El coordinador de la federació d'ADF de les Gavarres, Gaspar Segués, va explicar que les previsions per aquest estiu “no són gaire favorables”. A més, subratlla que hi ha una falta de gestió de l'entorn forestal i que els veïns que viuen prop dels boscos no són prou conscients que habiten en una zona de risc.

La presentació va reunir ahir a Sant Feliu de Buixalleu més de cinquanta voluntaris i membres de les diverses associacions de defensa forestal d'arreu de les comarques gironines.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Calm, va assenyalar que fa més de 20 anys que l'ens col·labora amb les ADF i que, en termes generals, destina 2,7 milions d'euros a projectes de prevenció d'incendis, com per exemple a la realització de franges perimetrals a les urbanitzacions a tocar dels boscos, a la potenciació de la biomassa o a la creació de tallafocs. “Les ADF són els efectius que estan més sobre el territori, els primers que moltes vegades arriben al lloc i apaguen els petits focs que es produeixen i nosaltres no ho sabem”, va explicar Miquel Calm. Segons va comentar el vicepresident, la ciutadania “desconeix” la gran feina que realitzen les ADF. “La seva figura és clau i hem de tenir en compte que la majoria d'ells són voluntaris”, va assenyalar. Aquesta partida per al dispositiu d'estiu se suma als més de 100.000 euros que la Diputació destina anualment a les ADF.

Segués, per la seva banda, va comentar que la previsió per aquest estiu “no és favorable”, tot i que les pluges dels últims dies han ajudat a mantenir els boscos més humits.

LA FRASE

Les ADF són els efectius que estan més sobre el territori, els primers que arriben al lloc
Miquel Calm
Vicepresident de la diputació de girona

LA XIFRA

40
persones,
entre personal contractat i voluntaris, formen part de les ADF que vigilen les zones de màxim risc.

LA DATA

1994
És l'any
que hi va haver un gran incendi a Sant Feliu de Buixalleu, que va arrasar bona part del municipi.

Recordant l'incendi de fa 20 anys

L'elecció de Sant Feliu de Buixalleu per presentar el dispositiu no és casual. En aquest municipi selvatà ara fa vint anys hi va haver un greu incendi que va arrasar el poble. Per commemorar aquest incident, el consistori –a petició popular– organitza tota una sèrie d'activitats que començaran el 10 d'agost ( el dia que el foc va arribar al municipi) i que finalitzaran el 16 de novembre. “Hem volgut participar en una doble presentació: d'una banda, el dispositiu i, de l'altra, els actes de commemoració de l'incendi del 1994 que porten per títol Per recordar i aprendre, no ho fem amb sentiment crític”, va dir l'alcalde, Josep Roquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia