Serveis

Detecten un dèficit diari de 600 m³ d'aigua a Vidreres

El Consell Comarcal veu insuficients els serveis de Rec Madral

Proposa nodrir-se de la dessalinitzadora de Blanes

El Consell Comarcal de la Selva ha detectat que el municipi de Vidreres té un dèficit diari de 600 metres cúbics d'aigua en temporada alta. El cap del departament d'Entorn i Territori del Consell, l'arquitecte Felip Toledo, veu insuficients els serveis de Rec Madral: “L'empresa que presta els serveis no disposa de prou capacitat per garantir l'aigua a les urbanitzacions.”

Una recent inspecció del Consell Comarcal ha quantificat els pous i els dipòsits de Vidreres i com el municipi aconsegueix l'aigua, sigui mitjançant les instal·lacions de l'empresa o dels pous de l'Ajuntament, que van haver de ser utilitzats fa un mes pels talls d'aigua.

El gerent del Consell Comarcal, Joan Burjachs, informa que l'Ajuntament de Vidreres es podria connectar amb la xarxa de Llagostera o Caldes i nodrir-se del pantà del Pasteral. Hi afegeix una alternativa: accedir a la dessalinitzadora de Blanes a través de la xarxa de Lloret.

Per Burjachs, les connexions amb Caldes i Llagostera “no tenen gaire cost [un màxim de 10.000 euros] i són ràpides”. La interconnexió amb Lloret requeriria un canvi de tubs i avenir-se amb l'Ajuntament en el preu, “diferent del de Caldes i Llagostera”.

A principis de juny hi va haver veïns que van estar més de dos dies sense aigua. Ahir l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), va admetre que fa poc hi ha hagut talls “d'una o dues hores”.

LA XIFRA

3
propostes del Consell per pal·liar la falta d'aigua de Vidreres: Caldes, Llagostera i la connexió amb Blanes.

Camps: “El servei es municipalitzarà quan es pugui”

La complexa situació geogràfica i administrativa de les urbanitzacions complica la situació de l'aigua des de fa anys. El Consell i l'Ajuntament firmaran un conveni per tres mesos per posar fi als problemes de l'estiu, quan hi ha més gent establerta (incloent-hi el nucli i les urbanitzacions de la Goba, Terrafortuna, Puigventós i Aiguaviva Park). El batlle, Jordi Camps, diu que el servei “es municipalitzarà quan es pugui”.

Hi ha una empresa que presta el servei en algunes urbanitzacions de Vidreres, Rec Madral, que hi fa arribar l'aigua des de Llagostera o bé des del mateix nucli de Vidreres. Les solucions d'urgència han de rebre l'autorització del Consorci de la Costa Brava i de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Tècnics del Consell de la Selva van informar dimarts al vespre de la situació una vintena de veïns de les urbanitzacions de Vidreres, convocats per l'alcalde a la reunió de la comissió de l'aigua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia