Serveis

L'aeroport gironí perd 270.000 passatgers el primer semestre

Entre el gener i el juny hi ha hagut 898.495 viatgers, la xifra més baixa des que Ryanair és a Vilobí

La caiguda ha estat d'un 23,1%, cinc vegades més que l'any passat

L'aeroport Girona-Costa Brava va continuar al juny la tendència de pèrdua de passatgers d'entre un 20% i un 25% que ha mantingut des de principis d'any, i va tancar el primer semestre del 2014 amb només 898.495 viatgers, la xifra més baixa des que Ryanair va establir-hi la base el 2004. De fet, és el primer any en què del gener al juny no se supera el milió de passatgers i el sisè de descens consecutiu.

Comparativament, es tracta de 270.402 passatgers menys que en el primer semestre del 2013, quan ja se'n van perdre 55.039 respecte de l'any anterior. El descens del nombre de viatgers d'aquest any és, doncs, cinc vegades superior al que hi va haver l'any passat. De fet, ja s'han perdut més del doble de viatgers en sis mesos que en tot l'any passat (107.815) i la previsió és que la caiguda continuï, sobretot quan comenci, al novembre, la temporada d'hivern, en què Ryanair només oferirà 14 rutes, cinc menys que l'hivern passat.

Percentualment, el descens del primer semestre d'aquest any ha estat d'un 23,1%, la segona caiguda més alta dins del descens continuat dels últims anys, només superada pel 33,5% del 2011. Cal dir que l'aeroport gironí és el que més baixa en nombre de viatgers del gener al juny entre els 30 principals aeroports de l'Estat, empatat amb el de Santander, que també cau un 23,1%. Ara ja és només setzè.

La principal causa de la disminució del nombre de passatgers és, lògicament, el descens de la quantitat de vols: ha baixat un 20,6%. Concretament, entre el gener i el juny s'han fet 9.656 operacions, 2.503 menys que un any abans. Cal destacar, però, que hi ha diferències entre mesos. Així, durant la temporada d'hivern les baixades del nombre de viatgers eren més altes que les de les operacions –una de les causes és la dificultat de fer bones combinacions–, mentre que des que ha començat la temporada d'estiu el descens de la xifra de vols és més alt que el de passatgers.

Dades del juny

Aena va fer públiques ahir les dades del juny, en què van passar per l'aeroport gironí 261.766 persones, un 19% menys que un any abans (323.015). Tot i tractar-se d'una caiguda més que notable, és la més baixa d'aquest any, amb l'excepció del mes d'abril, afavorit per la presència de la Setmana Santa, que l'any passat va ser al març. Tot i així, continua la tendència al voltant del 20% de caiguda. Pel que fa a les operacions, van caure un 25,2%, fins a només 2.283 vols.

LES XIFRES

66
per cent
és el descens del nombre de viatgers acumulat entre el primer semestre del 2008 i el segon.
2.503
operacions
menys s'han fet del gener al juny del 2014 (9.656) respecte les dels mateixos mesos del 2013.
270.402
passatgers
menys ha tingut l'aeroport de Vilobí el primer semestre respecte del mateix període de l'any anterior.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia