Serveis

Avui hi ha ple

Vidreres

L'aigua uneix els grups de l'oposició

Tots, a excepció del PP, preveuen aprovar avui una moció per tal que es recuperi de manera immediata la gestió de l'aigua

L'equip de govern de Vidreres (CiU, en minoria) portarà a l'aprovació del ple, avui, incoar l'expedient per establir el servei municipal d'abastament domiciliari d'aigua potable en les urbanitzacions d'Aiguaviva Parc, La Goba, Terrafortuna, Puigventós i el polígon industrial. Paral·lelament, els grups del PSC, Vst-ERC i el regidor no adscrit, per una banda; i el PP en solitari també presenten mocions relacionades amb l'aigua. En el primer cas, els grups de l'oposició (que tenen majoria) s'han posat d'acord per proposar que es recuperi de manera “immediata” la gestió directa del servei d'abastament d'aigua potable en tot el municipi, i que s'incoï un expedient sancionador a les empreses Rec Madral Companyia d'Aigües i Riera de Cabanyes Companyia d'Aigües “per la manca de subministrament continu d'aigua potable apte per al consum humà des de setembre del 2013, atemptant contra la salut pública”. La moció, recollint bona part de la instància que van presentar els veïns de les urbanitzacions, també preveu donar un termini màxim de 20 dies a les empreses perquè entreguin “les instal·lacions afectes al servei” i que s'iniciï l'expedient d'expropiació, si cal. En el mateix termini, Rec Madral i Riera de Cabanyes també haurien de lliurar al consistori el llistat d'usuaris del servei, i paral·lelament, la moció que s'aprovarà demana la interconnexió “amb caràcter d'urgència i com a necessitat pública del subministrament a través del municipi de Lloret de Mar.

El regidor de Serveis de Vidreres, Francesc Baltrons, va refermar ahir la intenció del govern de municipalitzar el servei, però “amb plenes garanties”. “Que la pressa no ens faci cometre errors”, va manifestar.

L'ORDRE DEL DIA

INCOACIÓ.
De l'expedient per a la implantació del servei municipal d'abastament d'aigua a les Urbanitzacions Aiguaviva Parc, La Goba, Terrafortuna, Puig Ventós i el polígon industrial (proposta de l'equip de govern, de CiU).
CONVENI.
Adhesió al conveni per a la creació d'un fons social d'habitatges.
AJUTS SOCIALS.
Aprovació inicial de l'Ordenança Reguladora de la Concessió d'Ajuts Socials de l'Ajuntament de Vidreres.
MOCIÓ PP
Creació d'una comissió multisectorial per a l'estudi de la creació d'un pantà.
MOCIÓ OPOSICIÓ
Recuperació immediata de la gestió directa del servei d'abastament de l'aigua potable a la totalitat del municipi per part de l'Ajuntament de Vidreres.
FRANCESC BALTRONS.
Pràcticament al mateix temps que entrava a l'Ajuntament com a regidor, assumia les competències relacionades amb l'aigua, que fins llavors eren a mans de l'alcalde, Jordi Camps. L'alcalde va cedir-ne la gestió en l'època en què se'l va començar a acusar de tenir una relació personal amb els responsables de Rec Madral i Riera de Cabanyes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia