Serveis

Autocaravanes amb accés al Wi-Fi, a Sant Hilari

Un bloc de turisme lloa el nivell de l'espai, amb capacitat per a setanta-nou vehicles

Oberta el juliol de l'any passat, l'àrea d'autocaravanes de Sant Hilari Sacalm estrenarà pròximament el servei públic municipal de Wi-Fi per als seus usuaris. L'Ajuntament ha volgut ampliar els serveis per als beneficiaris de les instal·lacions, que solen tenir de mitjana uns set vehicles cada cap de setmana, d'una capacitat màxima de setanta-nou.

El regidor de Turisme de Sant Hilari, Carles Testart (CiU), explica que l'ajuntament ha ampliat el servei de Wi-Fi públic dels equipaments esportius a l'àrea d'autocaravanes. A més, tècnics de l'Ajuntament instal·laran càmeres de seguretat a l'espai, on solen fer visites els guàrdies municipals.

L'obertura de l'àrea, fa un any, ha permès ampliar el nombre de turistes al poble que aprofiten per fer senderisme, visitar el Museu de les Guilleries o degustar la gastronomia de la vila, assenyala Testart. La regidoria de Turisme assenyala que més de mil autocaravanes han fet nit a l'espai habilitat a Sant Hilari, a la zona esportiva i a prop del centre. L'estada màxima de les autocaravanes és de 48 hores.

Cinc persones

Testart assenyala que, de mitjana, les autocaravanes que fan nit a Sant Hilari són ocupades per unitats familiars de cinc persones (pares i fills, habitualment) i tenen cert poder adquisitiu. “Són gent que van als negocis i als restaurants [del poble]”. La majoria dels clients de l'àrea són de Barcelona i els voltants.

L'equip de govern de Sant Hilari (CiU i ERC) va voler adequar l'any passat l'esplanada de Can Burgada i convertir-la en espai per a aquest tipus de vehicles. “És un complement turístic més”, diu Testart.

Un bloc especialitzat en turisme d'autocaravana (www.excelenciaautocaravanista.org) acaba de concedir el premi d'excel·lència 2014 a l'àrea d'autocaravanes de Sant Hilari Sacalm, de la qual destaca “l'entorn natural incomparable”. D'acord amb les votacions dels usuaris, el blog ha premiat nou àrees de l'Estat espanyol i d'altres punts d'Europa, incloent-hi les d'Avinyonet del Penedès (Alt Penedès), Astudillo (Palència) i Castagnaro (Nàpols), a Itàlia. Un 5% dels votants han destacat les excel·lències de l'espai de Sant Hilari, que té càrrega i descàrrega d'aigües, connexions a la xarxa elèctrica i panells d'informació turística i de serveis. La zona de recepció és dins de la piscina municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia