Serveis

El barri guixolenc del Puig recupera els vells safarejos

El conseller de Territori, Santi Vila, va encapçalar la reestrena de l'espai, reconvertit en un local cívic per als veïns

La rehabilitació ha costat 164.000 euros, cofinançats dins del Pla de Barris

Unes dues-centes persones van assistir ahir al vespre a la inauguració dels safarejos modernistes del Puig, a Sant Feliu de Guíxols, un cop reconvertits en un espai cívic multiús que donarà servei al barri i que revalora els seus elements patrimonials. L'obra, amb un cost de 164.000 euros, ha estat cofinançada pel municipi i la Generalitat dins del Pla de Barris del Puig i l'Eixample de Llevant.

El conseller de Territori, Santi Vila, va presidir la reestrena de l'equipament, que es va construir l'any 1910 sobre un projecte de l'arquitecte General Guitart per poder rentar la roba “procedent d'atacats de malalties infeccioses”. La regidora del Pla de Barris, Dolors Ligero, va recordar que, tot i ser un gran avenç per a l'època, les instal·lacions estaven en desús des de la dècada de 1970 i ara tornaran a ser un element per dinamitzar la zona. Vila, que ja havia assistit l'any passat a la inauguració de la plaça del Puig –annexa als safarejos–, va destacar la continuïtat de les obres del pla “a poc a poc, pel context de crisi, però que van endavant”. El calendari d'actuacions urbanístiques del pla al municipi s'ha reprogramat, després que el govern s'acollís a la pròrroga oferta per la Generalitat. Vila va anunciar que el govern està acumulant diners per començar a saldar els deutes contrets amb el món local en els plans de barris, on a la comarca, per exemple, Palamós ha de cobrar 3,8 milions d'obres fetes.

L'alcalde, Joan Alfons Albó, va lloar la feina de veïns i administracions per recuperar “zones que havien quedat esmorteïdes”, i va apostar per recuperar l'activitat “més enllà de la façana litoral”. De moment, als safarejos s'hi faran activitats veïnals i d'entitats, a més dels plans per fomentar l'obertura de comerços a l'àmbit. Des del 6 de setembre, cada primer dissabte de mes a la plaça del Puig hi haurà un mercat ecològic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia