Serveis

Invertiran dos milions en l'asfaltatge i la millora de l'accessibilitat a Blanes

L'Ajuntament adjudicarà la primera fase de les obres abans del 15 de desembre

Començarà els treballs al gener a les vies de més trànsit

L'Ajuntament de Blanes ha aprovat, per la via d'urgència, la tramitació del projecte de millora de la via pública, valorat inicialment en 3.036.896 euros i que ha estat redactat per ABM Serveis d'Enginyeria. El pla inclou l'asfaltatge i la millora de l'accessibilitat en les principals vies del municipi.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), assenyala que els treballs costaran gairebé dos milions i podrien durar més de dos anys. La primera fase començarà el mes de gener del 2015.

Subvenció especial

El projecte és ara en període d'exposició pública. L'equip de govern adjudicarà la primera fase, valorada en 1.938.689 euros, abans del 15 de desembre ja que així es beneficiarà d'una subvenció de 346.000 euros del fons especial de la Diputació de Girona. La primera fase té garantits uns ajuts de la Diputació de mig milió d'euros, i l'Ajuntament de Blanes n'hi aportarà un màxim de 100.000.

En el tram inicial dels treballs s'actuarà “als carrers on hi ha intensitat més alta de vehicles”, assenyala Marigó, que esmenta, entre altres, l'avinguda d'Europa, l'avinguda Catalunya i el passeig s'Abanell.

Marigó assenyala que a Blanes “fa quatre anys que no s'ha fet res d'asfaltatge”, i troba molt necessàries les obres. “L'objectiu és que l'adjudicatària faci com més carrers millor.”

En la junta de govern local de dijous passat (dia 4), l'equip de govern va aprovar inicialment tot el projecte, que inclou l'asfaltatge, el sanejament i el paviment, la millora de l'accessibilitat (atenent les recomanacions de Mifas) i els serveis afectats (aigües, reixes, clavegueram i recollida d'aigües).

La segona fase, corresponent als serveis afectats, no té data d'inici. El cost de la segona fase és d'1.098.207 euros, segons el projecte d'ABM.

LA FRASE

Les prioritats seran els carrers amb més trànsit. Fa quatre anys que no s'ha fet res en asfaltatge
Josep Marigó
alcalde de blanes (psc)

LA XIFRA

3,03
milions és el cost total del projecte de millora de la via pública. Marigó diu que podria costar uns dos milions.

LA DATA

04.09.14
És la data de la junta de govern de Blanes en què es va aprovar inicialment la millora de la via pública.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia