Serveis

Recta final en la supressió de tubs de fibrociment al barri guixolenc de Sant Pol

Les obres s'han reprès aquest mes i el consistori estima que hauran conclòs abans de Nadal

Han escurçat sis anys el càlcul d'haver refet la xarxa el 2020

La darrera fase de treballs per eradicar les canonades de fibrociment a la xarxa d'abastament d'aigua de boca del barri de Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols, es van iniciar la setmana passada al perímetre de l'avinguda de S'Agaró, Sant Pol i Vall d'Aro. Les obres van quedar aturades durant els mesos d'estiu, ja que la majoria d'habitatges de la zona són segones residències, però, després de la represa, la regidora d'Obres i Projectes, Dolors Ligero, calcula que s'hauran pogut enllestir abans de Nadal.

En la urbanització del sector, les promotores van fer servir tubs de fibrociment, un material actualment prohibit per les normatives, ja que, en degradar-se, les partícules contenen agents cancerígens que poden arribar a l'organisme amb la ingesta de l'aigua o la inhalació del vapor. En les artèries principals, les canonades se substitueixen per tubs nous de PVC de 20 centímetres de diàmetre i als carrers secundaris la instal·lació té un cabal inferior, de 15 centímetres de diàmetre.

A banda de les tres artèries principals, el projecte d'obres té previst actuar en carrers com ara Schwaz (on ja s'ha completat la nova instal·lació), Jaume I, East Grinstead i Mindelheim.

En paral·lel a la substitució de les canonades obsoletes, s'ha aprofitat per renovar els trams de voreres afectats, alguns d'ells en mal estat per l'acció de les arrels de l'arbrat.

LA XIFRA

158.000
euros
és el pressupost de la darrera fase de renovació de la xarxa d'aigua potable i voreres al sector de Sant Pol.

LA DATA

2020
s'havia compromès
el govern local, l'any 2010, a enllestir el projecte, que culminarà a finals d'any.

Sis anys abans del compromís

El 2010, el consistori es va comprometre amb l'associació de veïns de Sant Pol a afrontar en deu anys la renovació de tota la xarxa de fibrociment de la zona. Però, finalment, es podrà complir l'acord sis anys abans del que s'havia previst. Segons Ligero, han fet més via perquè “les actuacions que milloren els serveis bàsics son prioritàries per a l'Ajuntament”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia