Serveis

Avui hi ha ple

Lloret de Mar

Un milió per refer el passeig Verdaguer

obres

L'equip de govern vol millorar cinc vies aprovant avui una modificació de crèdit

El Millor i el PP, crítics amb la recollida de residus

El ple de setembre a Lloret significarà –avui a la tarda (a les 6)– el començament d'un ambiciós projecte de reforma de cinc vies del centre de la vila. La reforma del vial adjacent del passeig Verdaguer –se n'exclou el passeig central de sorra– té un pressupost d'1.151.399,26 euros, que provenen de la venda de parcel·les municipals (788.000 euros), i del mig milió de subvenció concedida per la Generalitat de Catalunya.

L'equip de govern (CiU i ERC) portarà a votació una modificació de crèdit d'1.453.985,06 euros amb la qual voldria iniciar a finals d'any les obres al passeig Verdaguer (i a la rambla Barnés, a la plaça Espanya, al carrer Prat de la Riba i a la plaça de la Torre).

Les obres es farien de manera simultània en dues fases (de la plaça de la Torre fins al Museu del Mar i alhora de la riera a la plaça de la Torre). L'equip de govern té la intenció de convocar un acte informatiu aquesta setmana per informar dels detalls del projecte.

Més de 165.000 euros

Els esmentats 1.453.985,06 euros de la modificació de crèdit inclouen 1.288.000 euros –la venda de parcel·les, sobretot de la urbanització Normax, i el mig milió de subvenció– i els 165.985,06 euros de sobrants (estalvi) d'inversions fetes. Recentment, l'Ajuntament ha reformat un magatzem per a la brigada i els accessos a l'aparcament de la plaça Pere Torrent (53.000 euros).

En el ple també s'haurien d'aprovar, provisionalment, modificacions puntuals del POUM que haurien de permetre, entre d'altres coses, que es faci una pista esportiva a la urbanització Condado del Jaruco. Els grups del PP i el Millor critiquen en una moció el servei de recollida i gestió de residus.

DOS PLENS

“DEFICIÈNCIES EN LA RECOLLIDA”.
En el primer del dia a Lloret, previst per a les sis de la tarda, els grups del Moviment Independent de Lloret (Millor) i del PP han presentat una moció conjunta perquè l'equip de govern (CiU i ERC) posin solució “a les deficiències del servei de recollida i gestió de residus que presta l'empresa concessionària [GBI Serveis]”.
CANVI DE NOM DEL CAP.
El grup del PP proposa que el centre d'atenció primària (CAP) del centre de Lloret sigui batejat amb el nom del doctor Agustí Cabañas.
PLE EXTRAORDINARI.
Després del ple ordinari, els grups de CiU, Millor, PSC, ICV-EUiA i ERC, exposaran en un ple extraordinari (a 2/4 de 8) una moció de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9-N.
ARSENI FRIGOLA.
En el primer ple del dia, el regidor d'Hisenda de Lloret, de CiU, presentarà els detalls de la modificació de crèdit, amb la qual s'ampliarà el pressupost del 2014 en 1.453.985,06 euros. Amb l'increment de diners, l'equip de govern (CiU i ERC) preveu destinar 1.151.399,26 euros a la reforma del passeig Jacint Verdaguer, a tocar de l'edifici de l'ajuntament, i altres quatre vies. L'Ajuntament voldria començar les obres a principis d'any.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia