Serveis

Taparan forats i arreglaran el pàrquing de l'estació a Sils

L'Ajuntament destinarà 360.000 euros a arranjar els carrers en mal estat i els sots de l'espai més gran del poble per a vehicles

Una modificació de crèdit permet millorar el pati de la llar d'infants

L'Ajuntament de Sils invertirà uns 360.000 euros a tapar forats dels carrers en més mal estat i a arreglar el pàrquing de l'estació de tren. El ple ordinari de dijous a la nit va aprovar, per unanimitat, les dues obres, igual que la millora del vial d'accés al cementiri municipal, on es farà una vorera de 60 centímetres d'amplada, es plantaran arbres i es col·locaran bancs.

L'alcalde, Martí Nogué (PSC), destaca que l'arranjament dels carrers “no vol dir que es reasfaltaran”, sinó que s'hi taparan forats. Segons el projecte definit pels serveis tècnics i la policia, alguns dels carrers amb sots on s'actuarà seran el passatge Canigó (al nucli urbà), els carrers Roger de Flor i Anselm Clavé (Mallorquines) o els Ebre, Avet i Enric Granados (Vallcanera).

Nogué diu que l'Estat ha autoritzat l'equip de govern silenc a destinar bona part del mig milió d'euros de superàvit de l'any passat a “serveis bàsics”. Dels 360.000 euros, uns 180.000 corresponen a l'arranjament de carrers (i sots) i uns 70.000 a reparacions de les irregularitats de l'aparcament de l'estació. Per anar a agafar el tren hi ha un espai d'aparcament per a uns 300 vehicles, i Nogué admet que està en mal estat. “S'hi arranjaran els tubs, i hi farem pendents i embornals perquè no hi hagi problemes”, explica l'alcalde.

Queixes per aparcar

El terreny de l'aparcament és de l'Ajuntament des de fa una dècada. Sovint, quan plou, és complicat no quedar-hi enfangat. L'alcalde reconeix que han rebut queixes. Aprofitant les obres, i gràcies a una modificació de crèdit, també s'habilitarà un espai per a quatre autocaravanes. L'Ajuntament hi destina 970 euros d'una inversió total de 12.000 de la Diputació.

Amb la modificació, també hi haurà diners per a ordinadors del centre cívic (5.000 euros), el pati de la llar d'infants La Quitxalla (20.000) i mobiliari urbà (10.000). La modificació es va aprovar amb els set vots dels socialistes i amb sis abstencions.

Expulsen un veí que volia gravar el ple en directe

El ple de dijous va començar amb un incident. L'alcalde, Martí Noguer, va obligar un veí i integrant del cercle de Sils Podemos, a deixar de gravar el ple amb un mòbil. Atesa la negativa de l'interessat, Noguer va fer intervenir la policia local, que va animar el veí a abandonar la sala de plens. L'alcalde recorda que el mateix veí havia gravat un anterior ple sense autorització i l'havia difós a través d'una xarxa social amb comentaris partidistes. Cal autorització –diu Nogué– per enregistrar les sessions plenàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia