Serveis

El trasllat de la biblioteca de Maçanet, l'1 de desembre

L'equipament actual tancarà el desembre per fer el canvi al nou edifici

La nova seu, que es preveu que estigui a punt el mes de gener, té una superfície de 650 m²

La biblioteca vella de Maçanet de la Selva tancarà el dia 1 de desembre i el mateix dia començarà el trasllat a la nova seu, molt més àmplia, després que en el nou concurs per equipar aquest espai va guanyar El Corte Inglés. El primer concurs es va haver d'anul·lar perquè hi va haver algun defecte i es va repetir, fet que va ser molt criticat per l'oposició (el PSC i Acord per Maçanet). El primer concurs, a més, també l'havia guanyat El Corte Inglés, però altres empreses participants el van impugnar en considerar que hi havia irregularitats.

L'alcalde, Antoni Guinó (CiU), està més que satisfet que finalment la nova biblioteca vegi la llum, i va avançar que en poc més d'un mes es començarà el trasllat. “Tindrem la biblioteca tancada un mes perquè es faci el trasllat i ordenar la nova”, va explicar ahir Antoni Guinó (CiU). Amb el nou equipament es guanyarà en comoditat i espai, ja que es passarà dels 90 m² de la biblioteca actual als 650 m² del nou equipament. Guinó hi va afegir que la biblioteca té molts usuaris i tenir un espai tan limitat genera molts problemes. “Aquí aprofitarem per fer-hi l'arxiu municipal”, va manifestar l'alcalde.

L'obra de la nova biblioteca de Maçanet es va allargar més del que estava perquè la Generalitat va tardar molt a pagar el que devia a l'Ajuntament per aquest concepte; una quantitat que pujava a 324.000 euros i un deute que es va saldar finalment a finals del 2013. També la Diputació va finançar part de l'equipament, destinant-hi 223.000 euros. D'altra banda, l'Ajuntament vol que un cop s'hagi acabat el trasllat l'antiga seu de la biblioteca aculli el futur arxiu municipal, segons va explicar també l'alcalde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia