Serveis

L'aigua de Riudellots no és apta per al consum

L'Ajuntament recomana no fer-la servir ni per al consum ni per a la higiene personal fins que tingui resultats d'unes analítiques

L'empresa d'aigua ha habilitat dos punts de recollida d'aigua potable

L'aigua de Riudellots de la Selva no és apta per al consum ni per a la higiene personal, segons informava ahir l'empresa d'aigua del municipi, Prodaisa. El problema el van detectar els veïns en sentir la fortor que desprenia l'aigua de l'aixeta, però de moment no se'n sap la causa. Mentre Prodaisa fa una analítica, l'Ajuntament va fer públic ahir un ban en què recomana “no consumir aigua de l'aixeta, ni per cuinar ni tampoc per a la higiene personal”.

Per no deixar els prop de dos mil habitants de Riudellots sense aigua, Prodaisa va instal·lar ahir al vespre, de sis a vuit, dues cisternes de subministrament: una al pavelló, per als habitatges situats de la C-25 fins al carrer Pineda i la urbanització Mas Joals, i l'altra a la plaça de l'Ajuntament, per als habitatges situats de la C-25 fins al nucli antic. Molts veïns van anar ahir a aquests dos punts amb garrafes a recollir aigua.

Tot i que al web de Prodaisa l'empresa escriu que l'aigua no és apta per al consum, al ban de l'Ajuntament s'omet aquest adjectiu i es parla de “recomanacions”. En un primer moment s'havia posat que no era apta, però en un segon redactat el text era més matisat. De fet, el regidor de promoció econòmica de l'Ajuntament, Lluís Barnés, explicava ahir que quan es refereixen a la recomanació de no usar-la ni per a la higiene personal, es referien sobretot a rentar-se les dents amb aigua de l'aixeta. Barnés no tenia cap dubte que ell personalment utilitzarà l'aigua per dutxar-se.

El problema es va detectar per primer cop dijous passat, i en unes primeres analítiques Prodaisa no va trobar res estrany, de manera que no es va fer res. Durant uns dies tot va tornar a la normalitat, fins que dimarts va tornar-se a repetir la mateixa incidència. Barnés va confirmar que ell mateix ho va notar i va ser un dels que van comunicar-ho a l'Ajuntament, que en obrir ahir al matí ja va rebre avisos de veïns. “Com que torna a fer la mateixa olor, hem demanat que facin unes analítiques més àmplies i mirin de detectar d'on ve”, va dir Barnés. El regidor va explicar que algun veí havia definit l'olor com si l'aigua tingués molt de clor, però en canvi en les analítiques no es reflecteix aquest problema, que d'entrada es descartaria. Altres veïns han parlat també d'un gust estrany a l'aigua, però per Barnés el problema principal és olfactiu. La restricció de consum es manté avui, en espera que l'empresa tingui més resultats.

LA FRASE

Hem decidit comunicar a la gent que en restringeixi el consum per precaució
Lluís Barnés
regidor de Riudellots de la selva

LA DATA

30/10
És el primer
dia que es va detectar la pudor a l'aigua de l'aixeta

LA XIFRA

2
punts
de subministrament d'aigua potable amb cisternes ha instal·lat Prodaisa a Riudellots de la Selva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia