Serveis

Riudellots, pendent avui de les analítiques de l'aigua

L'Ajuntament confia a poder aixecar avui el ban que en restringeix el consum, ja que tindrà el resultat de les analítiques encarregades

Els veïns tornen a abastir-se per segon dia dels dipòsits

L'Ajuntament de Riudellots confia a poder aixecar avui el ban sobre el consum d'aigua, en espera dels resultats de les analítiques que va encarregar Prodaisa. L'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura (CiU), va convocar ahir al matí a una reunió tots els regidors de l'Ajuntament i responsables de l'empresa per poder explicar quina és la situació. “S'ha convocat com a comitè de crisi, per posar-los al dia sobre les condicions de l'aigua”, va explicar. L'alcaldessa va concretar que l'empresa ha fet un buidatge de l'aigua de totes les canonades. “Perquè s'entengui, s'ha fet una esbandida”, hi va afegir. Això ha fet que la pudor hagi desaparegut, però se'n continuen investigant les causes.

Ahir a quarts de set del vespre, a la plaça de l'Ajuntament, pocs veïns anaven a abastir-se d'aigua en el dipòsit que va instal·lar Prodaisa, a petició de l'Ajuntament. L'alcaldessa també va anar-hi, però no per omplir cap garrafa, sinó per comprovar que tot anés bé, i va conversar amb alguns veïns. Va matisar que el problema no ha afectat el conjunt de la població (Riudellots té dos mil habitants) sinó un sector del poble. “Des del carrer Pineda i Mas Joals fins al nucli antic; el sector de Ponent i el polígon no se'n va veure afectat”, va dir. Una veïna va explicar que des que va detectar la pudor de l'aigua, i després del ban, va optar per no usar l'aigua de l'aixeta per a res, ni tan sols per dutxar-se. A la plaça de l'Ajuntament hi havia un dipòsit amb un metre cúbic d'aigua potable, igual que al pavelló.

Montserrat Roura va recordar que fa anys al municipi hi havia hagut problemes per un excés de fluor a l'aigua, i es va solucionar quan es va fer la connexió amb el Consorci Costa Brava. En utilitzar aigua dels pous del municipi i del consorci, s'aconseguia arribar a la proporció segura de fluor que podia tenir l'aigua, i es va acabar el problema. La primera actuació que es va fer en detectar-se el problema de la bravada de l'aigua va ser tancar l'aigua dels pous i utilitzar només la del consorci. Amb aquesta actuació durant el cap de setmana va semblar que tot estava resolt, i que l'origen de les pudors era l'aigua dels pous municipals, però, sorprenentment, dilluns un veí va tornar a avisar de males olors, dimarts ja eren molts més, i l'alcaldessa va avisar tant Prodaisa com l'Agència de Salut per investigar-ne la causa. El resultat immediat va ser buidar la canonada sencera i fer-ne una neteja amb hidrants. L'actuació va fer desaparèixer la pudor, però l'Ajuntament havia demanat a Prodaisa una analítica complementària, i els resultats es podrien conèixer ja avui. La mostra d'aigua es va prendre divendres passat, i l'analítica tarda una setmana a fer-se.

Els veïns, amoïnats

Malgrat tot, ahir molts veïns van trucar a l'Ajuntament, no pas per queixar-se sinó per tenir més informació sobre el problema. “Se'ls ha dit que per rentar plats i posar rentadores no hi ha cap problema, però per precaució i fins que no se sàpiguen els resultats, millor que no facin servir l'aigua per beure ni per cuinar, ni per a la higiene personal”, va explicar l'alcaldessa.

LA FRASE

Avui sabrem el resultat de les analítiques normals i d'unes altres amb paràmetres especials
Montserrat Roura
alcaldessa de Riudellots

LA XIFRA

2
dipòsits
d'un metre cúbic cadascun es van instal·lar ahir de sis a vuit del vespre a dos punts de Riudellots.

LA DATA

05.11.14
És el dia
que l'Ajuntament va fer un ban per avisar la població que no consumís aigua de l'aixeta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia