Serveis

Els taxistes de Lloret, indignats per l'intrusisme

El gremi està satisfet que s'hagi creat finalment el Consell del Taxi, tot i que lamenta els dos anys de retard

Manté que l'estiu passat va ser el pitjor pel que fa a intrusisme i no descarta protestes

El gremi dels taxistes de Lloret de Mar assegura que l'intrusisme i la competència deslleial en el sector va ser l'estiu passat molt pitjor que altres anys, i no descarta mobilitzacions la temporada vinent si no s'hi posa fre. El president del gremi, Joan Terradas, no dubta que aquest és el problema més greu que està afectant el sector, a banda de la davallada de la feina que s'ha detectat. D'altra banda, valora positivament que finalment s'hagi creat el Consell del Taxi, malgrat que arriba “amb dos anys de retard”.

“L'estiu passat hi va haver menys feina, però la feina ha baixat per a tothom per la crisi. El que més ens preocupa és l'intrusisme, els taxis pirata, que es posen en contacte amb recepcionistes d'hotels i a través de comissions fan serveis que hauríem de fer nosaltres”, va explicar Terradas. Els vehicles que fan aquests serveis no tenen autorització ni llicència ni assegurança d'ocupants. “Com que no paguen impostos és el negoci del segle, i això ha anat proliferant. L'estiu passat va arribar a un punt greu”, va dir Terradas. El president dels taxistes va opinar que l'estiu passat els controls policials per aquest tema es van “relaxar”. “Han actuat quan nosaltres els avisàvem que teníem un vehicle localitzat, no com l'any anterior, que feien controls”, va manifestar amb referència a la policia local. Molts d'aquests taxis pirata, segons Terradas, són de russos. “Ens prenen la feina, van en furgonetes amb els vidres tintats i això fa que siguin difícils de detectar”, explica el màxim responsable del gremi.

Pel que fa al Consell del Taxi, confia que sigui un instrument efectiu per fer una actuació de cara a l'estiu que ve, entre altres coses. També caldrà, diu, actualitzar les ordenances i aprovar les tarifes pel 2015. El sector del taxi dóna feina a 41 famílies.

Serveis legals que poden crear confusió

Segons el cap de la policia local, Joaquim Martin, no s'ha detectat cap increment en l'intrusisme ni s'han relaxat els controls. Per Martín, el principal problema és la complicitat de personal d'hotels amb els taxistes pirata, i va explicar que s'ha treballat amb els hotelers perquè avisin els seus empleats que aquesta pràctica pot tenir greus conseqüències. També va explicar que els russos sovint contracten ja en origen els trasllats, i que aquests serveis es fan en furgonetes que no tenen cap mena de retolació ni distintiu, cosa que no és cap infracció però que pot crear confusió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia