Serveis

Un pas més perquè els taxis de Tarragona puguin operar des de l'estació del TAV

L'Ajuntament reclama una zona de prestació conjunta amb Perafort i la Secuita

Ara com ara els taxistes tarragonins no poden carregar clients a l'estació

Els taxistes de Tarragona poden portar clients fins a l'estació del tren d'alta velocitat (TAV) del Camp de Tarragona –a deu quilòmetres de la ciutat–, però no els poden oferir el viatge de tornada perquè aquesta competència és dels professionals amb llicència dels municipis de Perafort i la Secuita, tots dos a tocar a l'estació del TAV. El ple de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar ahir per unanimitat una moció conjunta del PSC i CiU per capgirar aquesta situació i permetre que els taxistes de Tarragona puguin carregar clients des de l'estació del Camp i, de retruc, que els de Perafort i la Secuita també puguin prestar servei a la ciutat. Perquè això sigui possible, el consistori reclama la creació d'una zona de prestació conjunta del servei de taxi entre els tres municipis, de manera que tots els professionals del sector poguessin moure-s'hi i carregar passatgers lliurement. Ara com ara els taxistes que carreguen des de Tarragona a l'estació, se n'han de tornar de buit.

La regidora de Mobilitat i portaveu de l'equip de govern, Begoña Floria, que va dir que ja han tramès la petició a la Generalitat, va explicar que amb aquesta mesura es vol donar un cop de mà als taxistes de la ciutat, però sobretot, que servirà per millorar el servei als usuaris. Segons Floria, la situació s'ha agreujat en els últims temps, ja que a l'estació del Camp de Tarragona hi tenen parada més combois ferroviaris de llarg recorregut: “s'han detectat problemes per cobrir les demandes dels usuaris, com per exemple de taxis de més de cinc places, o la dificultat de cobrir contractes fixos de trasllat i recollida per a empreses o entitats”. Aquest traspàs de trens s'agreujarà encara més en el futur, segons s'indica a la moció “i, per tant, l'usuari anirà patint encara més”. Per això, el consistori demanarà a la Generalitat que mentre no es formalitzi la creació d'aquesta zona de prestació conjunta, s'estableixin unes normes complementàries i “transitòries” per reduir el problema actual.

D'altra banda, la portaveu de CiU, Victòria Forns, va destacar la necessitat d'augmentar les mesures per evitar l'intrusisme en el gremi. En aquest sentit, Floria va dir que plantegen crear una parada a l'avinguda Roma, per tal que “els taxistes puguin controlar aquests taxis pirates”. Per la seva part, el portaveu adjunt del PP, Jordi Roca, va parlar d'altres accions a emprendre per defensar el sector, com ara revisar la política de preus.

LA FRASE

Demanem que la Generalitat es posi a treballar en la creació d'una àrea de prestació conjunta
Begoña Floria
Regidora de mobilitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia