Serveis

Full de ruta del Consell sobre l'aigua de Vidreres

Els tècnics van plantejar ahir en el ple sis alternatives de futur per recuperar la gestió de l'aigua

Van remarcar la poca col·laboració de l'empresa gestora

L'advocat Joan Recasens, el cap dels serveis tècnics del Consell Comarcal de la Selva, Felip Toledo, i el gerent del Consell Comarcal, Martí Pujals, van presentar ahir en el ple de Vidreres el “full de ruta” per solucionar la situació d'emergència pel que fa a l'aigua del municipi per la manca de subministrament que hi va haver a l'estiu i a la futura gestió del servei per part de l'Ajuntament.

Toledo va plantejar alternatives a la futura gestió de l'aigua, que en tots els casos evidencien que no hi ha prou aigua al municipi, tant si la gestió és de l'empresa com si és municipal. Les alternatives serien fer més pous (en caldrien set i una potabilitzadora); connectar la xarxa al Consorci Costa Brava de manera independent i només per a Vidreres; fer una connexió però que també inclogués Sils i Riudarenes (de moment, Sils té resolt el problema de l'aigua); fer el mateix, però incloent-hi Santa Coloma de Farners, amb la canonada que ve del Pasteral i connectar-se amb la dessaladora (que només funciona un mes i és pràcticament descartable).

El tècnic del Consell Comarcal també va remarcar la dificultat de recollir les dades que calen per a l'estudi atès que les dades que els vénen de l'empresa “són poques i poc fiables” i es perd temps “contrastant informació”. Pel que fa a l'acord de ple del 29 de juliol, en què es va aprovar la moció dels grups de l'oposició de recuperar la gestió immediatament i donar vint dies a l'empresa per entregar les instal·lacions, Recasens va assegurar que l'acord és il·legal, atès que no es pot intervenir en instal·lacions que són fora del municipi, i part de la xarxa de l'aigua hi és, però va matisar que el que expressava la moció, “de voler assumir el servei d'abastament”, era un bon inici per resoldre el problema. També es va considerar important establir “una regulació temporal de l'Ajuntament de la prestació del servei que fan les empreses que permeti intervenir a l'Ajuntament i imposar condicions i sancionar si s'escau.

El municipi encara continua rebent aigua de Caldes i Lloret de Mar, atesa la situació d'emergència, i s'han passat les factures per l'aigua a l'empresa, segons es va dir, però aquesta encara no ha pagat (el termini no ha acabat).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia