Serveis

Uns 100.000 viatgers més a l'ATM de Girona, que congela les tarifes

El consell d'administració de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona va aprovar ahir la congelació de les tarifes dels títols de transport públic pel 2015, com estava previst. El conseller Vila ja va anunciar al novembre que totes les tarifes de transport públic de Catalunya es congelarien al 2015, cosa que suposa un punt d'inflexió després d'un cicle continuat d'increments que s'allargava des del 2008. En el cas de Barcelona, a més, gràcies a un acord amb l'Ajuntament de la ciutat, s'ha rebaixat el preu de la T-10.

Coincidint amb l'aprovació oficial de la congelació de les tarifes a Girona, l'ATM de Girona va anunciar ahir que s'ha consolidat el creixement experimentat des de l'any passat i que durant els primers 10 mesos d'aquest any ha guanyat uns 100.000 viatgers més que en el mateix període de l'any passat. Concretament, entre el gener i l'octubre el nombre de viatges a l'ATM de Girona s'ha situat en més de 6,5 milions de persones. S'especifica que, per modes de transport, ha augmentat el nombre de passatgers amb títols ATM i que més de la meitat dels usuaris del transport públic interurbà fan servir els títols integrats de l'àrea de Girona, amb un índex d'integració d'un 53,72%.

Per títols, els abonaments més usats són el T-10/30 (que costa 9,50 euros per una zona) i el T-50/30 (que en val 33,80), amb un 29,40% i un 28,32% d'ús respectivament, seguit del T-10 (que té un preu de 10,70 euros), amb un 24,40%. El títol amb menys pes a l'àmbit integrat de Girona és el T-Mes (46,15 euros).

Pel que fa a les vendes de títols bonificats per a famílies nombroses i monoparentals, han crescut un 33,90%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia