Serveis

Només un terç de trens per Sant Esteve a causa d'una vaga

Afectarà sobretot la xarxa convencional, però hi haurà el 77% dels TAV

La vaga convocada per la CGT a Renfe per divendres, dia de Sant Esteve, deixarà la xarxa de trens convencionals de Girona amb només un terç dels combois circulant, segons els serveis mínims decretats ahir. En canvi, es garanteix que circularan aproximadament tres de cada quatre trens d'alta velocitat habituals (concretament un 77%).

Així, no hi haurà cap tren de mitjana distància i només circularan cinc o sis trens regionals per sentit. Concretament, en direcció nord només hi haurà cinc trens, que sortiran de Barcelona a les 08.46 h, les 10.46 h, les 12.46 h, les 17.16 h i les 19.16 h; i en direcció sud, sis trens que sortiran de Portbou a les 8.33 h; les 12.35 h; les 14.33 h; les 16.03 h; les 18.39 h; i les 20.28 h.

De fet, a la resta de l'Estat l'afectació a rodalies i mitjana distància serà menor que a Catalunya, ja que no és festiu.

Cal destacar que Renfe ha informat que reintegrarà l'import dels bitllets als afectats per trens suprimits i que a aquells que prefereixin no viatjar divendres se'ls facilitarà un bitllet per una altra data sense despeses addicionals.

La vaga ha estat convocada per la CGT, sindicat minoritari amb només tres dels tretze membres del comitè d'empresa de Renfe, per protestar contra la segregació de Renfe en diverses societats i el que anomena la privatització de l'empresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia