Serveis

Llum verd al segon intent d'iniciar l'expedient per gestionar l'aigua a Vidreres

El ple va aprovar ahir demanar, juntament amb Llagostera, Lloret i Caldes de Malavella, que l'ACA intervingui el servei d'abastament en alta

El ple de l'Ajuntament de Vidreres va aprovar ahir desestimar les al·legacions que van fer les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes a la moció d'intervenir el servei de l'aigua aprovada el 29 de juliol amb els vots favorables de l'oposició. Aquella moció plantejava, però, segons un informe posterior dels serveis jurídics, punts clarament il·legals (exigia a l'empresa que entregués les instal·lacions en 20 dies, entre altres punts), fet pel qual l'equip de govern (CiU) va tornar a presentar ahir la proposta que ja havia fet al juliol, i que llavors no va veure la llum.

Ahir, en canvi, tots els regidors excepte el no adscrit, Jordi Gómez, i dos de socialistes (Francisco Jesús Becerra i Joan Sureda), que es van abstenir, van donar suport a la proposta de l'equip de govern d'iniciar l'expedient per municipalitzar el servei de l'aigua en tot el terme municipal. Becerra va dir que aplaudeix la iniciativa de municipalitzar el servei, però que hi havia altres maneres de recuperar la gestió, “com ara una expropiació directa de la xarxa”, i va manifestar els seus recels que l'expedient arribi a aconseguir en un termini raonable els seus objectius. “Primer es constituirà la comissió, cada comissió elevarà els seus acords, i hi haurà tants acords en un any que hi pot haver el perill de massa comissions i expedients oberts, amb solucions tècniques molt diverses que demoraran molt la qüestió, i que el camí ens quedi tallat”, va dir. El regidor socialista va manifestar, a més: “Amb el nou expedient no pensem quedar-nos la xarxa de l'empresa, sinó establir un nou servei i una nova canalització amb fondària diferent, i serà un import tan gran que no s'acabarà executant.”

Quatre pobles fan pinya

En el mateix ple es va acordar, juntament amb els ajuntaments de Llagostera, Caldes de Malavella i Lloret de Mar, sol·licitar a l'Agència Catalana de l'Aigua la intervenció del servei d'abastament d'aigua potable en alta que presten en aquests moments Rec Madral i Riera de Cabanyes. A banda de la intervenció de Becerra, la proposta no va generar debat.

LA FRASE

Hi haurà tants acords en un any que hi pot haver el perill de massa comissions i expedients oberts
Francisco Jesús Becerra
regidor PSC

LA DATA

29.07.14
és el dia
que es va portar al ple l'expedient de municipalització del servei per primer cop, i es va tombar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia