Serveis

L'Ajuntament de Blanes recupera la línia 2 de bus

Preveu recuperar el circuit que feia aquesta línia, que es va anul·lar per les restriccions econòmiques, el dia 9 d'aquest mes

També inclourà més parades i millor senyalització

L'Ajuntament de Blanes introduirà canvis a la línia 9 d'autobús, que tindrà més parades a partir del dia 9 d'aquest mes. Fa uns anys hi havia dos autobusos a les línies 2 i 9, que feien un recorregut similar, però amb les restriccions econòmiques es va anul·lar la línia 2 i es va deixar només la 9. Quan es va produir l'esvoranc a la riera, que va obligar a tallar el carrer, es va canviar el recorregut de la línia 9, que feia una ruta molt més enrevessada. En tornar-se a obrir la riera, els usuaris del transport públic van plantejar a l'Ajuntament, segons va explicar ahir l'alcalde, Josep Marigó, que dels dos autobusos de la línia 9 un tornés a passar per la riera i l'altre fes la ruta que feia la línia 2. D'aquesta manera, els dos autobusos faran el mateix recorregut, però l'un en un sentit i l'altre en sentit contrari. “L'usuari pot decidir si vol arribar abans al centre o a la zona industrial. Això vol dir també que cada autobús per si sol tarda més, però a cada parada, cada 20 minuts, n'hi haurà un en direcció cap a la dreta i un altre en direcció cap a l'esquerra”, va afegir l'alcalde. “Hem intentat adequar el servei al que ens demanava la gent. El canvi neix de demandes dels usuaris”, va dir.

D'altra banda, el concessionari del transport ha accedit a regularitzar els rellotges dels autobusos d'aquesta línia només a la ciutat esportiva o a l'estació, per evitar les molèsties que causaven al barri de Ca la Guidó. “Els veïns s'havien queixat que l'autobús sempre parava al costat d'un bloc de pisos i molestava molt amb soroll i fums”, va dir l'alcalde. L'Ajuntament té previst senyalitzar més parades aquests dies i la intenció és que, a més, hi hagi els recorreguts i horaris a les parades de bus. Pel que fa al pla de mobilitat, que es va acordar per ple redactar, Marigó considera que queda molt poc temps d'aquest mandat per endegar el projecte, i que creu que l'haurà de desenvolupar el pròxim govern de Blanes: “Ha de ser feina d'un govern que tingui perspectiva d'uns quants anys.”

LA FRASE

Hem intentat adequar el servei al que ens demanava la gent, el canvi neix de les demandes dels usuaris
Josep Marigó
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia