Serveis

Inversió de 200.000 euros per portar aigua a Vidreres

El ple va aprovar el projecte per comprar un terreny a Llagostera i construir-hi una arqueta per portar l'aigua del Consorci Costa Brava a les urbanitzacions del municipi

L'Ajuntament de Vidreres invertirà 220.000 euros en la compra d'uns terrenys i la construcció d'unes arquetes per garantir una connexió d'aigua del Consorci Costa Brava fins a les urbanitzacions del municipi. El ple va aprovar dimarts el projecte i la modificació de crèdit que ho fa possible, tot i que hi va haver crítiques d'alguns regidors de l'oposició, que entenien que la solució també afavoreix l'empresa que gestiona actualment l'aigua a les urbanitzacions, Rec Madral. El cost previst de la compra i les obres és de 189.026,22 euros, però la modificació de crèdit es va fer de 220.000 per tenir més marge si hi ha algun imprevist.

El terreny que es comprarà és al terme municipal de Llagostera, i ja s'ha arribat a un acord amb l'ajuntament veí. L'arqueta servirà per abastir les urbanitzacions de l'artèria principal del Consorci Costa Brava, en lloc de dependre de l'aigua que es compra a Caldes de Malavella, com es fa actualment.

L'acord aprovat és un pas més per avançar en la municipalització del servei de l'aigua a tot el municipi, però va despertar algunes suspicàcies. Un dels regidors que es va mostrar crític va ser el portaveu del PSC, Francesc Jesús Becerra, que va considerar que se li està fent “un favor molt gran a l'empresa, solucionant els problemes de quantitat i qualitat de l'aigua”. “No trobem just que amb recursos públics li solucionem el problema, i a sobre ells no paguen l'aigua”, va afegir-hi Becerra. El regidor es referia a les factures que encara deu a l'Ajuntament de Vidreres per l'aigua que el consistori ha de comprar a Caldes per garantir el subministrament. Rec Madral considera els preus abusius i va presentar-hi un recurs, que encara s'està valorant.

També es va manifestar en aquest sentit Eduard Adrobau (VsT). “Fa mesos que l'Ajuntament està pagant l'aigua a Caldes i l'empresa la ven als usuaris però no en paga res, és el negoci perfecte”, va dir. Malgrat tot, VsT, igual que CiU, va votar-hi favorablement, atès que en la comissió de l'aigua ja s'havia pres aquest acord. Per aquest motiu la resta de grups no van votar-hi en contra, sinó que van abstenir-s'hi. El regidor responsable de l'aigua, Francesc Baltrons, va explicar que d'aquí a una setmana es començarà a posar fil a l'agulla per tirar endavant l'obra, però no va voler posar cap data, perquè depèn dels tràmits previs que s'han de fer. En tot cas, va remarcar que és un pas més per garantir l'abastament d'aigua.

LES FRASES

No entenem les sospites d'altres grups, quan és un tema que ja s'ha acordat en la comissió de l'aigua
Francesc Baltrons
regidor responsable de l'aigua
No trobem just que amb recursos públics li solucionem el problema a l'empresa, que a sobre no paga
Francesc Jesús Becerra
portaveu psc

LA XIFRA

220.000
euros
és l'import de la modificació de crèdit aprovada per fer front a la inversió per portar aigua a les urbanitzacions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia