Serveis

El CosmoCaixa patrocina una estació dels FGC

La parada de l'avinguda Tibidabo s'ha decorat amb elements del museu

El CosmoCaixa patrocina a partir d'aquesta setmana l'estació de l'avinguda Tibidabo de la línia 7 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L'estació s'ha ambientat amb elements del Museu de la Ciència, com ara el Bosc Inundat i el Planetari 3D. L'acord entre FGC i l'Obra Social La Caixa, que es va presentar ahir, inclou la creació d'un bitllet combinat d'anada i tornada a l'estació de l'avinguda Tibidabo des de qualsevol parada de la línia Barcelona-Vallès i l'accés al recinte del CosmoCaixa. Durant la inauguració de l'estació tematitzada, el president de FGC, Enric Ticó, va defensar que el patrocini representa una via d'ingressos per a l'empresa pública i “fomenta l'ús del transport públic”, ja que l'accés de plaça Catalunya a l'estació de l'avinguda Tibidabo es pot fer en només nou minuts.

El president dels Ferrocarrils va assegurar que la companyia continuarà buscant aquest tipus d'acords “per millorar els ingressos, un objectiu que qualsevol empresa pública o privada ha de tenir com a prioritari”. El març del 2014, el conseller de Territori i Sostenibilitat del govern català, Santi Vila, ja va presentar el patrocini de l'estació de Provença dels FGC a càrrec de la Fundació Catalunya-la Pedrera i va obrir la porta a futurs patrocinis dels equipaments.

Per la seva banda, la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán, va celebrar que el patrocini “facilitarà l'accés en transport públic” al CosmoCaixa i millorarà la divulgació de la ciència entre la població. Durán hi va afegir que la decoració de l'estació “desperta la curiositat” entre la ciutadania pel Museu de la Ciència i que “aquesta curiositat és el primer pas per a l'aprenentatge i la difusió de coneixement”. Durant els primers mesos de patrocini, a l'estació de la plaça de Catalunya dels Ferrocarrils també hi haurà l'exposició de la sala de la Matèria del CosmoCaixa Esferes, fractals, espirals, hexàgons... Les formes de la natura, com una via per promocionar l'acord entre l'empresa de transport públic i l'Obra Social La Caixa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia