Serveis

Premià de Mar reclama una estació “digna”

La plataforma recull 3.000 signatures i exigeix més contundència

Els veïns s'han tornat a mobilitzar per exigir millores i tenir una estació “digna” per resoldre totes les mancances pendents arran de la reforma que es va fer el 2013. El portaveu de la Plataforma Estació Premià, Lluís Soler, va ser l'encarregat de llegir el comunicat davant els centenars de persones que diumenge es van manifestar a les portes de l'estació. “Ajuntament i Generalitat han permès aquesta situació i no han actuat amb contundència”, va dir. La plataforma reclama a l'Ajuntament que emprengui les accions judicials que va anunciar el maig del 2013 per aconseguir que Adif compleixi els seus compromisos.

La manifestació va transcórrer pel poble des de la Gran Via fins a l'estació, i encapçalaven la comitiva persones amb mobilitat reduïda, els més perjudicats per les deficiències que es troben a l'hora d'accedir a l'estació amb cadires de rodes o cotxets, o bé invidents. La concentració, que va aplegar unes tres-centes persones, va obligar a tallar una estona la carretera N-II. Durant l'acte es va anunciar que aquesta setmana la plataforma tancarà la campanya de recollida de signatures, que ja té el suport de 3.000 veïns que se sumen a les reivindicacions per aconseguir una estació digna.

Per la seva banda, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), manté que la demanda judicial que es va anunciar al seu dia no “portaria enlloc”, segons els serveis jurídics municipals. És per això que, segons explica, ja fa temps que es treballa amb la Generalitat i Adif per buscar el màxim consens. “No és un episodi que ens agradi, però està en vies de solució”, assegurava ahir. La voluntat del govern és portar a aprovació en el ple de juliol el conveni amb la Generalitat per a la cessió del tram de la carretera que s'ha de convertir en una àmplia vorera davant l'estació. L'acord ha de donar el vistiplau als diners que avançarà l'Ajuntament per fer els treballs, que també inclouran la rehabilitació del pas subterrani que creua per sota la carretera N-II.

La rehabilitació que Adif ha de portar a terme a l'interior de l'estació dependrà dels acords de l'Estat amb la Generalitat. Abans, però, començaran a reparar els ascensors que no funcionen i que estaven pendents de licitació, segons l'alcalde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia