Urbanisme

municipal

habitatge

Badalona construirà 339 pisos a la zona de l'Estrella

La Generalitat desencalla el planejament del solar on també es farà la nova escola Ventós Mir

L'àrea residència estratègica (ARE) de l'Estrella, a Badalona, tira endavant després que comissió territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona, de la Generalitat, hagi aprovat la modificació de planejament que en redueix l'extensió arran d'una sentència judicial. L'ARE té ara una superfície de 39.363 m² on es construiran 339 pisos, dels quals 170 seran protegits i 169, en règim lliure. Un 40% de l'espai estarà destinat a zones verdes i equipaments, entre els quals destaca el nou edifici de l'escola pública Ventós Mir, que ja fa nou anys que espera les noves instal·lacions. L'Ajuntament va fer a final de l'any passat el tràmit per demanar a l'Incasòl la cessió anticipada del terreny per poder registrar-lo com a municipal i cedir-lo al Departament d'Ensenyament, que és qui ha de redactar el projecte i tirar endavant la construcció.

De la nova urbanització, situada en uns terrenys que fan de frontissa entre el primer i el segon districte de la ciutat, destaca la configuració de la façana que dóna a la rambla de Sant Joan, amb tres edificis, que combinaran un cos baix de cinc plantes amb un d'alt de deu. Les plantes baixes es destinaran a activitat econòmica.

Oriol Lladó, regidor de Badalona Habitable, espera que l'aprovació definitiva del projecte es pugui fer durant el primer trimestre del 2017, cosa que permetria començar els treballs sobre el terreny durant el 2018.

LA XIFRA

40%
de la superfície
de l'àrea residencial estratègica de l'Estrella estarà ocupada per zones verdes i equipaments.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia