Urbanisme

urbanisme

protesta

Denuncien la deixadesa del solar del palau de justícia

L'associació de veïns Centre Nucli Històric de Tortosa reclama al govern la instal·lació d'una tanca de fusta per dignificar l'espai

El nou edifici fa quinze anys que està pendent de construcció

Els veïns del nucli antic de Tortosa denuncien l'estat de deixadesa que presenta el solar on el Departament de Justícia projecta la construcció del nou edifici judicial. I, per tal de dignificar l'espai, han proposat als serveis territorials de Justícia a les Terres de l'Ebre la instal·lació d'una tanca de fusta que envolte el perímetre del solar, on actualment s'acumulen deixalles. Però la resposta de Justícia ha indignat els veïns. “Ens han respost que no hi ha dotació pressupostària per executar aquesta actuació”, va manifestar ahir el president de l'associació de veïns Centre Nucli Històric, Josep Baubí. Els veïns demanaran a l'Ajuntament que reclame la instal·lació de la tanca i l'inici de les obres de l'edifici judicial al govern. “És una de les zones més degradades del nucli antic, en la Festa del Renaixement l'Ajuntament ho maquilla amb uns plafons publicitaris per sobre”, va lamentar Baubí.

Pel que fa a la construcció de l'edifici judicial, fa quinze anys que se'n va col·locar la primera pedra i s'han portat a terme excavacions arqueològiques al solar, però l'obra encara no té data d'inici. Precisament, demà el grup socialista presentarà una proposta de resolució a la comissió de Justícia del Parlament sobre la seu judicial de Tortosa. En la proposta socialista s'insta el govern a posar a licitació, de manera immediata, el projecte de rehabilitació de l'actual edifici dels jutjats, així com la construcció de la nova seu. En l'exposició de motius de la resolució, el PSC recorda que l'actual seu judicial està en un edifici del segle XVII, que presenta deficiències estructurals i que ha quedat petit. De fet, el pla d'equipaments judicials 2014-2020 inclou l'edifici de Tortosa.

D'altra banda, els veïns del nucli antic valoren positivament que la Diputació il·lumine la façana del Palau Oriol i del Despuig, la seu del conservatori de música.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia