Urbanisme

sant boi de llobregat

L'Ateneu Santboià tindrà un teatre de 800 butaques

Ajuntament i entitats consensuen un pla d'usos que hi preveu un teatre, una àmplia sala polivalent i un jardí

El centenari Ateneu Santboià, en desús des que a principis d'any s'enrunés una part de l'edifici, es convertirà en un equipament cultural que inclourà un teatre d'entre 600 i 800 places, una sala polivalent amb capacitat per a un miler de persones i un jardí on es podran fer actes a l'aire lliure. Aquests espais es complementaran amb sales destinades a les entitats del municipi, a l'assaig dels grups musicals i a la realització d'exposicions. Aquest és el pla que han consensuat l'Ajuntament i les entitats que integren la comissió ciutadana que des del juny passat estan debatent l'ús que ha de tenir l'Ateneu.

L'alcalde, Jaume Bosch, destaca el consens al qual han arribat les parts implicades, tot i que un dels participants en aquestes reunions, Ricard Ros –dels Amics de l'Ateneu– matisa que no són igual de clars aspectes com ara la futura gestió de l'equipament i la conservació dels elements més singulars, tot i que assenyala que l'Ajuntament “està obert a parlar-ne”. Bosch creu que l'Ateneu es convertirà en l'equipament cultural que aglutinarà l'activitat del municipi i que esdevindrà un referent comarcal –el representant dels Amics de l'Ateneu recorda que en el passat l'Ateneu ja tenia els usos ara pactats–. El procés, però, serà llarg: caldrà canviar el planejament urbanístic per adaptar-lo a l'equipament, obrir un concurs per elaborar el projecte i trobar el finançament dels prop de 10 milions que costarà.

LA FRASE

L'Ateneu aglutinarà l'oferta cultural i musical de Sant Boi i volem que sigui un referent comarcal
Jaume Bosch
alcalde de sant boi

LA XIFRA

10
milions d'euros
és el que l'Ajuntament calcula que podria costar la construcció de l'equipament cultural.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.