Urbanisme

Amposta

L'Ajuntament deixa fora les empreses d'Amposta en l'adjudicació d'un carril bici

EA-ERC lamenta que en un moment de crisi no es tinga en compte les constructores locals

El govern municipal rectifica i atura la contractació

L'Ajuntament d'Amposta no ha oferit a cap empresa del municipi la possibilitat d'aspirar a la construcció d'un carril bici a l'avinguda de Josep Tarradellas. L'obra està pressupostada en 136.000 euros i el consistori ha obert un procediment negociat per adjudicar-la, en el qual només ha convidat tres empreses de Deltebre: Construccions Bertomeu Iglesias SL, Construccions Cia Costes Cebolla SL, i Servidel SLU. Una situació que ha denunciat el grup municipal d'Esquerra d'Amposta (EA-ERC). “Lamentem que en un moment de crisi econòmica com el que vivim no s'haja pensat en cap empresa del municipi per adjudicar aquesta obra. Primer s'ha de comptar amb les empreses locals”, manifestava el portaveu del grup municipal d'EA-ERC, Adam Tomàs, que hi afegia que al municipi hi ha moltes empreses qualificades per dur a terme aquesta obra.

El projecte estava previst adjudicar-lo a l'empresa Servidel, la mateixa a qui s'han encarregat les obres d'urbanització d'Eucaliptus per un import de 3,15 milions d'euros. De fet, en la junta de govern del 3 de desembre passat es va aprovar requerir a Servidel tota la documentació prèvia per a l'adjudicació definitiva. Ara bé, en data 17 de desembre, també en junta de govern, es va decidir deixar damunt la taula l'adjudicació de l'obra.

“Si l'obra no s'ha adjudicat, on és el problema?”, es preguntava ahir el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Amposta, Pere Vidal, que no va voler explicar per què s'ha ajornat l'adjudicació i va avançar que probablement no s'adjudicarà a cap de les tres empreses de Deltebre. “L'única punta que té el tema és que estem en campanya electoral”, hi va afegir Vidal, que va assenyalar que la gran majoria de les obres que s'han fet a Amposta els últims tres anys i mig s'han adjudicat a empreses del municipi.

Ara bé, a ningú se li escapa el malestar que hi ha entre els constructors d'Amposta després de l'adjudicació d'Eucaliptus a la UTE Servidel Bioma. Tres empreses ampostines –Contregisa, Néstor Solé i Construccions Propa– estudien impugnar el procés de contractació.

LA XIFRA

136.000
euros
és el pressupost de la primera fase del carril bici que s'ha de construir a l'avinguda Josep Tarradellas.

Instància per Eucaliptus

El grup municipal d'Esquerra d'Amposta (EA-ERC) ha presentat una instància a l'Ajuntament amb l'objectiu que el govern local li responga les preguntes que sobre la contractació de les obres de la urbanització Eucaliptus va formular en l'últim ple municipal i que no li van contestar. EA-ERC continua tenint seriosos dubtes sobre l'adjudicació d'aquesta obra per 3,15 milions d'euros, una de les inversions més importants del municipi que s'executaran enguany. En la instància es demana, entre altres coses, per què es va puntuar la titulació dels professionals de les empreses, si aquest criteri no apareixia en el plec de clàusules. EA-ERC continua recordant que es van presentar 46 empreses a concurs i que l'adjudicació de l'obra es va fer d'una manera molt ràpida. El regidor d'Urbanisme va tornar a defensar ahir la total “transparència” en el procés. “Si algú té dubtes que vaja al jutjat”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.