Urbanisme

El nou pla urbanístic permetrà la connexió entre Ponent i Llevant

Les tres grans zones de creixement seran la Budallera, la Vall del Llorito i l'Horta Gran

S'amplia l'anella verda i s'habilita espai pel Parc Tecnològic

A grans trets, les tres noves àrees de creixement de Tarragona en les properes dues o tres dècades seran l'Horta Gran, la Vall del Llorito –el nom de Terres Cavades ha quedat descatalogat– i la Budallera, a més de l'àrea residencial estratègica del Pou Boronat i de la zona esportiva al barri de Campclar, on està previst que se situï la ciutat esportiva del Nàstic i el nou estadi del club grana, segons va assegurar ahir el responsable d'Urbanisme.

Al Llorito també s'ha fet una reserva de sòl per construir-hi el nou hospital de Sant Pau i Santa Tecla, i es descarta d'aquesta manera la possibilitat de crear un gran parc sanitari en l'entorn del Joan XXIII, tal com va proposar l'antic govern de la Generalitat a la Xarxa de Santa Tecla.

La projecció de la zona de la Budallera també serà important amb la construcció de l'auditori i de la ciutat de la música.

Més sostenible

Quant a l'anella verda, el gran objectiu del soci de govern, ERC, el POUM actual l'amplia –va recordar el regidor– “perquè fem un corredor biològic més”. En aquest aspecte, l'entorn de la platja Llarga també queda totalment alliberat i la urbanització Mora II i els habitatges pròxims al Pont del Diable també han passat a la història.

També és significativa la creació del Parc Tecnològic a la zona de Sescelades per a la implantació de centres de recerca en l'àmbit del sector de la química, el tractament de la façana marítima suprimint la barrera del traçat ferroviari entre la ciutat i el mar i un altre aspecte cabdal: el relligat entre els barris i el centre de la ciutat. “Ara, a vista d'ocell, la ciutat no està unida, però aviat la connexió entre Ponent i la zona de Llevant deixarà de ser inabastable”, va celebrar Tarrés, que va revelar que la multinacional Ikea s'establirà en uns terrenys dins del pla ñarcial 10.

567.000
metres quadrats
més d'espai de titularitat pública té el nou pla urbanístic respecte a l'aprovat inicialment el maig del 2007.
33.900
habitatges
preveu el futur pla urbanístic per a Tarragona. D'aquests, 13.175 és previst que es destinin a protecció oficial i que tinguin un preu molt més assequible.
35.000
fulls
componen tota la memòria del pla d'ordenació urbanística municipal. L'alcalde va agrair l'esforç de tota l'àrea d'Urbanisme.
185.000
habitants
és el sostre aproximat de població que tindrà la ciutat d'aquí a un període d'entre dues i tres dècades si se segueixen les directrius que fixa el pla general.
791
dies
han transcorregut des que el plenari de Tarragona va fer la segona aprovació inicial. Va ser el 21 de novembre del 2008.
1
milió
de metres quadrats (en concret, 1.031.564) és la reserva de sòl feta per l'Ajuntament, que es destinarà a equipaments en totes les zones de creixement.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.