Urbanisme

ICV de Girona vol denunciar Adif si no planta arbres

Presentaran una moció en el ple de dilluns proposant-ho

Exigeixen que l'empresa compleixi els compromisos

El grup municipal d'ICV-EUiA a l'oposició al ple de Girona presentarà una moció al ple de dilluns per denunciar l'incompliment d'Adif en la reposició dels arbres que van haver de tallar per les obres del TAV. El portaveu de la formació, Joan Olòriz, va criticar que el govern de CiU “que era tan bel·ligerant amb aquesta qüestió quan estava a l'oposició” s'avingui a renegociar l'acord “canviant el número d'arbres que s'havien de tornar a plantar, per menys exemplars, però més grans”. Olòriz va acusar Adif de “prepotents” i va avisar el govern de CiU que “si l'empresa detecta debilitat per part de l'Ajuntament encara s'hi tornaran més, de prepotents”. Els ecosocialistes proposaran al ple de presentar denúncia al Ministerio de Medio Ambiente reclamant les compensacions que la Declaració d'impacte ambiental (DIA) va preveure.

Totes aquestes accions vénen motivades per la decisió d'Adif de recórrer al mateix Ajuntament l'acord pel qual s'establia una indemnització d'un milió i mig d'euros per adquirir més de tres mil cent arbres i plantar-los. Aquesta seria la compensació que s'havia acordat en un principi pels més de vuit-cents arbres talats o trasplantats a causa de les obres del TAV.

En el ple de dilluns, els ecosocialistes volen presentar tres mocions més. Una per reclamar un referèndum sobre la reforma de la Constitució, una altra consensuada amb el PSC per fer arribar a la Generalitat “el rebuig” de l'Ajuntament a les darreres decisions adoptades pel govern català sobre la renda mínima d'inserció, i que procedeixi al “pagament urgent”. En darrer terme, en presentaran una altra, en aquest cas consensuada amb la CUP, per reclamar el tancament definitiu de la central nuclear d'Ascó I.

Olòriz lamenta la “manca” d'un pla de govern

El portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Girona va fer balanç dels primers dos mesos de govern de CiU a la ciutat. Olòriz va lamentar que el govern de Puigdemont “no tingui un pla de govern”. Va dir que deixarien més temps a CiU per acabar de posar-se al dia, però va avisar que té la impressió que “de moment no han concretat res del que portaven en el seu programa electoral”. Va dir que en el ple de dilluns preguntaran a l'equip de govern “quan pensa aprovar els pressupostos”. Segons Olòriz, quan es conegui la proposta de pressupostos “sabrem cap a on pensen anar, cosa que de moment no passa”. El portaveu ecosocialista va dir que durant el mandat volen “generar complicitats” amb altres grups per tirar endavant propostes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.