Urbanisme

mobilitat

CiU de Lloret es resisteix al doble sentit al passeig

Vol seduir el seu soci de govern (ERC) i l'oposició de mantenir el sentit únic, malgrat l'acord de ple del mes passat

Ahir es va presentar la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

La tornada del doble sentit de circulació al passeig de Lloret de Mar, aprovada per ple el mes passat no té data i sembla que va per llarg, perquè CiU confia encara a poder “seduir” l'oposició i el seu soci de govern, ERC, de les bondats del sentit únic. De moment segons el regidor de mobilitat, Jordi Martínez, els tècnics prepararan dos informes: un sobre el retorn a la doble circulació (tal com va aprovar el ple del passat 11 de juliol amb els vots en contra dels set membres de CiU) i un altre defensant el sentit únic. Aquests informes es presentaran als grups polítics “i a la ciutadania” i a partir d'aquí, es prendrà la decisió definitiva sobre el passeig, segons el regidor de mobilitat. Malgrat l'acord de ple, la idea del grup de CiU és mirar de convèncer l'oposició i ERC perquè canviïn de parer.

I és que CiU manté que segons els informes dels tècnics, l'eix viari comprès per l'avinguda de Blanes i Vila de Tossa continua amb la mateixa densitat de vehicles que quan hi havia doble sentit, i la mitjana diària de vehicles en els moments de més trànsit és d'entre 20.000 i 22.000 vehicles al dia. El portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, que governa amb CiU, es va refermar ahir en el seu vot a favor de tornar al doble sentit, recordant que un acord de ple, a més, és vinculant. CiU, però, buscarà per totes les maneres possibles evitar tornar a la situació anterior.

Setmana de la mobilitat

La mobilitat era el tema del dia ahir a Lloret de Mar, on es van presentar els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i de Lloret Natura, que es duran a terme entre el 19 de setembre i el 2 d'octubre. Totes les activitats estan pensades per animar els vilatans a reduir l'ús del vehicle i fer servir mitjans de transport més sostenibles. Es pretén conscienciar en els desplaçaments amb seguretat en grup (adreçats als nens de segon de primària), i es farà un parc d'educació viària pels alumnes de cinquè de primària en un circuit al costat del pavelló del Molí, i per la gent gran hi ha programada una caminada el 30 de setembre seguint els itineraris saludables de Dipsalut. Al llarg de la setmana hi haurà un concurs de vinyetes sobre mobilitat i a més, tots els aparcaments municipals seran gratuïts (durant un màxim de quinze hores) per animar la gent a deixar el cotxe, i se sortejaran 10 abonaments de bus urbà entre els usuaris. Una altra de les activitats destacades és l'exposició i provatura de vehicles elèctrics el dia 23 al matí al passeig Verdaguer.

LA DATA

11.07.11
El ple va aprovar
demanar als tècnics la redacció d'un projecte per tornar el doble sentit al passeig.

El patrimoni natural de Lloret

El projecte de Lloret Natura va néixer fa cinc anys per donar a conèixer l'entorn natural i el patrimoni històric i cultural de la població. L'Ajuntament aposta per donar a conèixer la gran varietat d'activitats nàutiques, d'oci i d'aventura que es poden fer al municipi, i en aquest sentit es va presentar ahir la guia Lloret Natura, traduïda a quatre idiomes, i que aglutina totes les activitats de turisme actiu i nàutic que s'ofereixen des del sector públic i privat, segons va explicar el regidor de l'àrea de Territori i Sostenibilitat, Ignasi Riera. Una de les activitats més atractives és la Marxa de les Platges, que es farà el 29 de setembre, i que va des de Canyelles fins a Santa Cristina, on es farà una sardinada. També hi ha entrades gratuïtes als equipaments culturals del municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.