Urbanisme

urbanisme

L'Ajuntament de Lloret canviarà el paviment de l'avinguda Just Marlès

El projecte té un cost de 327.000 euros i preveu substituir tot l'enrajolat de la zona, que està molt deteriorat, per un paviment continu

L'Ajuntament de Lloret de Mar refarà el paviment de l'Avinguda Just Marlès, que ja fa temps que està en molt mal estat amb voreres i graons trencats. La reforma de l'avinguda ha de ser més ambiciosa i anar més enllà del canvi del paviment, segons va explicar ahir el regidor d'Obres públiques, Josep Valls, però de moment fins que no es redacti el projecte que ha de canviar la imatge de la zona, que pot anar per llarg, s'opta pel que Valls va definir com una “solució d'emergència”.

Les bases tècniques per fer una adjudicació per arranjar la riera, amb un paviment continu que substituirà l'enrajolat actual, ja s'han fet i el pressupost és de 327.000 euros. El projecte ja està licitat, hi ha empreses que han fet ofertes i la setmana que ve es farà l'adjudicació.

Valls, però, va reiterar que cal fer un nou replantejament de tot l'àmbit de l'avinguda per tal de, “a través de l'urbanisme, contribuir a pacificar la zona”, segons Valls.

Una de les possibilitats que es poden plantejar en aquest canvi és eliminar els graons que salven el desnivell entre la calçada per on passen els vehicles i la vorera. Aquests graons sovint són utilitzats pels joves a l'estiu per asseure's a menjar i beure.

De moment, una de les mesures que es prendran a partir d'aquesta tardor és eliminar els aparcaments de cotxes i motos, i permetre només que estacionin els autobusos i els vehicles de càrrega i descàrrega.

Per altra banda, en el ple de dilluns es va referència al camí de ronda, que els amos de Can Juncadella han d'arreglar com a part d'un conveni amb l'Ajuntament. Segons va explicar Valls al ple, la propietat encara està pendent d'un últim informe del departament de Medi Ambient per poder tirar endavant el projecte. “Han hagut de demanar fins a 8 informes”, va dir Valls.

Modificació de crèdit

La modificació de crèdit que va aprovar ahir el ple és d'uns 720.000 euros, i no pas 8 milions com vam publicar per error.

LA XIFRA

327.000
euros,
és el pressupost que té arreglar l'avinguda Just Marlès per fer un paviment continu.

Les llicències pels llocs de culte

El ple també va aprovar suspendre durant un any les llicències d'instal·lació de llocs de culte per estudiar-ne una reforma. Jordi Orobitg (ERC) va explicar que la mesura es justifica per la dispersió que hi ha actualment dins el nucli urbà, i perquè s'ha detectat que s'instal·len llocs de culte en locals del nucli antic que no tenen les condicions d'aforament necessàries i acaben provocant molèsties als veïns. El portaveu del PP, Enric Martínez, va celebrar la decisió i va demanar que en cap cas s'autoritzin llocs de culta al nucli antic sinó als afores, fet que Toni Garcia (ICV-EUiA) li va retreure dient que el que proposa són guetos religiosos. L'alcalde, Romà Codina, va explicar que molts veïns (hi ha més de cent nacionalitats a Lloret) només trobaven lloc al casc antic quan buscaven un local.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.