Urbanisme

El Corte Inglés podrà comprar a principi d'any el solar per obrir a Mataró

El govern municipal anuncia que entre el gener i el febrer es tancarà l'operació

Els grans magatzems han d'abonar a la ciutat 30 milions d'euros

L'arribada d'El Corte Inglés a Mataró és més a prop i la multinacional podria formalitzar la compra dels terrenys en els quals ha de construir el centre comercial a principi de l'any que ve. El regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey (CiU), va admetre ahir que si no hi ha cap entrebanc amb la llicència comercial que la Generalitat està tramitant actualment, entre el gener o el febrer es podria materialitzar l'operació, que representaria una injecció de prop de 30 milions d'euros per a la ciutat.

El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, va recordar que la llicència va entrar al departament fa un mes i mig i que “no trigaran un dia més del que és estrictament necessari” per donar llum verd al projecte. “El termini màxim per resoldre-ho és de quatre mesos, però els tràmits estan força avançats i es podrien enllestir abans”, va afegir Recasens, que confia que uns grans magatzems com aquests serveixin a Mataró per “focalitzar-se definitivament com a capital comercial”.

Un cop El Corte Inglés obtingui el permís de la Generalitat, serà llavors quan podrà començar a engegar els tràmits amb l'Ajuntament. A banda de l'adquisició dels terrenys també haurà de demanar una llicència d'obres. En aquest sentit, l'alcalde, Joan Mora (CiU), va assenyalar que el consistori ja treballa en una mena de “prellicència” perquè, quan es presenti l'oficial, els tràmits siguin més àgils i es pugui atorgar al més aviat possible.

Després d'haver superat nombrosos obstacles polítics i judicials, el nou centre comercial està previst que es construeixi al solar que ocupava l'antiga fàbrica protegida de Can Fàbregas i de Caralt i que tingui una superfície de venda de 23.000 m².

LA FRASE

La venda del solar es podrà fer de seguida que es tingui el permís i això podrà ser al gener o al febrer
Miquel Rey
regidor de promoció econòmica

Menys diners per dinamitzar el comerç urbà

El director general de Comerç va ser ahir a Mataró per signar un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament i la Unió de Botiguers per a l'impuls, la promoció i la consolidació del comerç urbà de la ciutat. En total les dues administracions aportaran a l'entitat comercial uns 5.000 euros, una xifra que s'ha vist molt retallada, ja que l'any passat era més del doble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.